Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2012,
13.13

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 2. 2012, 13.13

7 let, 2 meseca

Topiću vročili izredno odpoved delovnega razmerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predsedniku SIPS Predragu Topiću so danes vročili izredno odpoved delovnega razmerja s strani družbe Nedjo, je potrdil odvetnik družbe Igor Cek.

Pri tem delodajalec ni upošteval zahteve po zadržanju izvršitve, tako da bo Predrag Topić od četrtka na cesti. Glede morebitne tožbe zaradi odpovedi je Igor Cek dejal, da bodo zadevo pač razčistili na sodišču.

Cek, ki tožbo sicer ocenjuje kot legitimno, je med drugim potrdil, da Topiću delodajalec očita kršitve, ki so jih navedli že mediji.

Topić potrdil izredno odpoved delovnega razmerja Predsednik Sindikata izvajalcev pristaniških storitev (SIPS) Topić je za potrdil, da je prejel izredno odpoved delovnega razmerja, vendar pa zaenkrat ne želi komentirati njihove odločitve. Dejal je, da bo po srečanju z zagovornikom ta teden sklical novinarsko konferenco, na kateri bo podal svoj odziv na trenutno dogajanje.

Topić je sicer pred dnevi sam navedel, da mu delodajalec očita, da je koristil dopust, ki ni bil odobren, poleg tega pa naj ne bi pravočasno opravil zdravniškega izpita ter naj bi predčasno zapustil izmeno v službi.

Kot pravi razlog odpovedi Topić navedel umazano igro podjetja Nedjo in uprave Luke Koper Topić, ki so ga v ponedeljek pred zagovorom pri delodajalcu prišli podpreti tako člani SIPS kot člani sindikata žerjavistov, je očitke zavrnil in kot pravi razlog navedel umazano igro podjetja Nedjo in uprave Luke Koper. Predsednik Sindikata žerjavistov pomorskih dejavnosti Mladen Jovičič pa je za to potezo konkretno posumil namestnika predsednika uprave Tomaža Martina Jamnika.

Pravi razlog za sprožitev postopka proti Topiću naj bi bil namreč v njegovih prizadevanjih za sklenitev tristranskega sporazuma med Luko, podjetji IPS in njihovimi delavci. Topić je bil avgusta lani namreč na čelu protesta podpogodbenih delavcev v Luki Koper, ki so takrat podprli stavko žerjavistov in hkrati opozorili na lasten nevzdržen položaj.

Žerjavisti napovedali uporabo vseh legalnih sredstev pritožbe, niso izključili niti stavke Topićev odvetnik Aleksander Lisjak, ki danes za izjavo še ni bil dosegljiv, je sicer že v ponedeljek pojasnil, da se bodo v primeru, da se delodajalec kljub predlogu za zadržanje izvršitve odloči Topiću prekiniti delovno razmerje, obrnili na sodišče. V primeru odpovedi delovnega razmerja Topiću so žerjavisti že v ponedeljek napovedali uporabo vseh legalnih sredstev, pri tem pa niso izključili niti možnosti stavke.

Ne spreglejte