SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svea prejela prvi del državne pomoči

3

termometer

Zagorska Svea je prejela prvi del državne pomoči za čas priprave programa prestrukturiranja. Gre za ustrezno zavarovan kredit v višini 1,38 milijona evrov.

Odobreni kredit bo Svea namenila za plačila dveh zaostalih plač in nujno nabavo materiala, tako da bo mogočen poln zagon proizvodnje in hitra dobava že naročenih kuhinj.

Vlada RS je z odločitvijo za odobritev pomoči podprla prizadevanja za rešitev družbe Svea, ohranitev delovnih mest in lesne predelovalne ter pohištvene dejavnosti s 64-letno tradicijo. Zaposleni se zahvaljujejo vsem, ki so aktivno prispevali k tej odločitvi. Cenijo tudi podporo lokalne skupnosti, sindikatov, ministrstva in seveda vlade, so danes sporočili iz Svee.

Državna pomoč odločitev za naložbo v slovensko industrijo V družbi tudi navajajo, da je odločitev države o pomoči Svei tudi odločitev za naložbo v slovensko industrijo in izvozno naravnano gospodarstvo. "Naša zaveza je, da bomo vračali z zavzetim delom in prestrukturiranjem, ki bo vodilo do uspešnih poslovnih rezultatov," menijo v Svei.

Poudarili so tudi, da je omenjena pomoč prvi, a pomembni korak za zagotovitev trajnostne uspešnosti Svee. Zavedajo se, da je pred njimi še dolga in zahtevna pot, vendar so veseli priložnosti, da bodo kuhinje Svea še naprej lahko ustvarjali sonaravno, srčno in vanje preko pristnih slovenskih vrednot vgradili kakovost, lepoto in uporabnost.

Vlada je junija potrdila državno pomoč za Sveo. Banke tako morajo konvertirati šest milijonov evrov kreditov v lastniški delež, država pa bo dala 3,6 milijona evrov poroštva za likvidnostno posojilo. Določene zaveze mora izpeljati tudi Svea, če ne, sledi stečaj.

Tri leta brez izplačevanja devidend Svea se je morala zavezati, da tri leta ne bo izplačevala dividend in bo imela zmerno maso plač, torej "ne bo pretiravala". Hkrati pa se morala občina Zagorje za tri leta odpovedati nadomestilu za stavbna zemljišča.

Občina mora tudi pomagati pri zaposlitvi presežnih delavcev, ki da jih je zdaj 180.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin