SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Srbski tajkuni naj bi bili kmalu lastniki Jata

4

termometer

Srbski poslovneži z nekdanjim lastnikom trgovske verige Delta M Miroslavom Miškovićem na čelu res želijo kupiti polovico letalskega prevoznika Jat.

V konzorciju naj bi poleg Miroslava Miškovića, ki je v zadnjih nekaj letih s prodajo zavarovalnice Delta in največje trgovske verige v Srbiji zaslužil več kot milijardo evrov, bili še interesent za Žito in lastnik MK Grupe Miodrag Kostić, lastnik Farmakoma Miroslav Bogičević in lastnik Interkomerca Goran Perčević. Podrobnosti nakupa naj bi dorekli na skorajšnjem sestanku s srbskim premierom Mirkom Cvetkovićem, poroča srbski časnik Blic.

O lastniškem vstopu najbogatejših Srbov v Jat se sicer špekulira že več mesecev.

Jat pestijo finančne težave in zastarela flota Če bo posel sklenjen, naj bi država v Jatu zadržala polovični lastniški delež, drugo polovico pa naj bi prevzeli srbski poslovneži. Ti naj bi tudi vlagali v nadaljnji razvoj največjega srbskega letalskega prevoznika, ki ga pestijo finančne težave in zastarela flota.

Družbo je država poskušala prodati že večkrat Jat je srbska država v zadnjih nekaj letih poskušala že večkrat prodati, a ni bilo večjega zanimanja za družbo. Še največje zanimanje je pokazal turški letalski prevoznik Turkish Airlines, vendar do prodaje ni prišlo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin