SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Save Re lani s 33,4 milijona evrov čistega dobička

0

termometer

Skupina Sava Re je imela lani 33,4 milijona evrov čistega dobička, kar je 9,3 odstotka več kot predlani in 10,9 odstotka več od načrtovanega.

Skupina je lani zbrala 486,3 milijona evrov bruto premije, kar je za 3,9 odstotka več kot predlani. Rast izvira pretežno iz pozavarovanja na mednarodnih pozavarovalnih trgih, zlasti v Južni Koreji, Bolgariji in Severni Ameriki. V Sloveniji je bila premija nekoliko nižja, predvsem zaradi življenjskih zavarovanj, in sicer zaradi večjega števila doživetij, je na novinarski konferenci povedal predsednik uprave Zvonko Ivanušič.

Kljub oteženim razmeram na nekaterih trgih Zahodnega Balkana so zavarovanja zunaj Slovenije v skupnem seštevku dosegla 3,5-odstotno rast. Savi Re je šlo zelo dobro na trgu Črne gore in Makedonije, rahlo pozitivno so kljub negativnim trendom na trgu poslovali na Kosovu, nekoliko slabše so se odrezali v Srbiji, je povzel član uprave Jošt Dolničar.

Skupina je lani dosegla 40 milijonov evrov bruto dobička, kar je za 3,9 odstotka več kot predlani, ter 12-odstotno donosnost. "V zadnjih desetih letih še nismo imeli takšnega dobička. Presegli smo tudi donosnost iz strateškega načrta, ki je predvidena nad 11 odstotki," je poudaril Ivanušič.

K porastu lanskega čistega dobička je največ prispeval odsek premoženjskih zavarovanj v Sloveniji, katerega dobiček pred obdavčitvijo je znašal 24 milijonov evrov. Izboljšanje je predvsem posledica odličnega rezultata Zavarovalnice Maribor. Boljše kot predlani je posloval tudi odsek premoženjskih zavarovanj zunaj Slovenije, odseka pozavarovanja in življenjskih zavarovanj sta tam poslovala slabše.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin