SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rusi naj bi maja nadaljevali proizvodnjo Seawayevih plovil

2

termometer

Stečajna upravitelja podjetij Seaway Yachts in Seaway Design sta za najemnika Seawayevih prostorov in opreme izbrala podjetje SVP Avio ruskega poslovneža Vladimirja Zinčenka.

Zinčenko, ki živi v Sloveniji, je skrbel za distribucijo Seawayevih plovil na ruskem trgu. Že vse od stečaja Seaway Yachts v začetku marca, ki mu je kmalu sledil tudi stečaj Seaway Designa, želi nadaljevati proizvodnjo Seawayevih plovil. Za njih ima skupaj z nekaterimi drugimi prodajalci že več naročil, skupaj za 20 plovil v vrednosti okoli osem milijonov evrov, za katere so bili že plačani avansi, a jih Seawayu ni uspelo izdelati in dobaviti pred stečajem.

Pogodbo, ki bo sklenjena za eno leto, mora potrditi še sodišče, v začetku maja pa bi proizvodnja že lahko ponovno stekla.

Zaposlitev naj bi dobilo 20 nekdanjih delavcev Seawaya Kot je povedal stečajni upravitelj Seaway Designa Anton Jagodic, so izmed štirih ponudnikov za najem Seawayevih prostorov kot najboljšega ponudnika izbrali podjetje SVP Avio, ki je dalo ponudbo za celoten Seawayev kompleks na Bledu in na Zgoši, v najem pa bo vzel tudi kalupe, orodja in blagovno znamko ter zaposlil okoli 20 nekdanjih Seawayevih delavcev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin