Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 5. 2011,
13.47

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 27. 5. 2011, 13.47

7 let, 2 meseca

Po MOS še LOS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gospodarsko razstavišče in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije junija v Ljubljani prvič z ljubljanskim obrtno-podjetniškim sejmom.

Med 2. in 5. junijem se bo v Ljubljani prvič zgodila razstavno-sejemska prireditev Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem. Na več kot 12 tisoč kvadratnih metrih razstavnih površin na ljubljanskem sejmišču se bo predstavilo več kot 430 slovenskih razstavljavcev, kar je dobra tretjina več, kot sta sprva načrtovala organizatorja.

Dobri sejmi so vedno v metropoli

Po manj kot šestih mesecih zelo dejavnih priprav bo v Ljubljani torej zaživela povsem nova sejemska prireditev. Direktor GR Iztok Bricl je ob predstavitvi povedal, da so se za ta korak odločili, ker so dobri sejmi vedno v metropoli. Ljubljana je namreč nujno potrebovala tovrstno prireditev, na kar so večkrat opozorili tudi številni obrtniki in podjetniki iz osrednje slovenske regije. Na sejmu, na katerem bodo obrtniki predstavili svoje izdelke in storitve, pričakujejo vsaj 20 tisoč obiskovalcev. Podpredsednik OZS Štefan Grosar je danes poudaril, da je odločitev za tovrstno sejemsko prireditev zagotovo pravilna, saj jo je osrčje Slovenije preprosto potrebovalo. Verjame tudi, da bo prvi LOS obiskalo med 30 in 50 tisoč obiskovalcev. "LOS ni tekmec celjskemu MOS, ki ima skoraj polstoletno zgodovino in ga vsako leto obišče precej več kot sto tisoč obiskovalcev iz domovine in tujine," je na dilemo, ali je LOS konkurenca jesenskemu celjskemu obrtno-podjetniškemu sejmu, odgovoril generalni sekretar OZS Dušan Krajnik.

LOS ni tekmec MOS?

Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem bo v sodelovanju z območno službo zavoda za zaposlovanje obiskovalcev ponudil tudi pregled razpoložljivih zaposlitev za brezposelne in seveda možnost brezposelnim, da najdejo stike in konec koncev morda tudi novo zaposlitev. Za obrtnike in podjetnike pa je LOS odlična priložnost, da predstavijo tisto, kar proizvajajo ali ponujajo kot storitve. "Tisto, kar uporabniki potrebujemo," so v en glas danes zatrdili organizatorji. Na sejmu se bodo v poslovnem stičišču predstavile tudi ustanove, kot so podjetniška mreža, Evropsko teritorialno sodelovanje, SID – Slovenska izvozna in uvozna banka, Tehnološka agencija Slovenije ter še mnogo drugih.

Ne spreglejte