Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
17.59

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 17.59

7 let, 2 meseca

Obamova administracija za slabo zaposlovanje krivi kongres

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na slabe podatke o zaposlovanju in brezposelnosti v maju so se z medsebojnimi napadi oglasili iz obeh glavnih političnih taborov ZDA.

Administracija predsednika Baracka Obame krivi kongres oziroma republikance, njihov predsedniški kandidat Mitt Romney pa predsednika. Ministrstvo za delo je poročalo, da se je stopnja brezposelnosti maja povzpela za 0,1 odstotne točke na 8,2 odstotka, ustvarjenih pa je bilo le 69.000 novih delovnih mest. Krepko premalo za znižanje stopnje brezposelnosti in slabo za volilne upe Obame, ki se bo 6. novembra na splošnih volitvah pomeril z republikancem Romneyjem.

Romney: Sedaj je vsem jasno, da propadlim politikam Obame ni uspelo doseči cilja Romney je poročilo ministrstva za delo označil za uničujočo novico za ameriške delavce in družine. "Sedaj je vsem jasno, da propadlim politikam Obame ni uspelo doseči cilja," je dejal Romney in opozoril na ves teden slabih gospodarskih novic, kot je upočasnitev gospodarske rasti, padec potrošniškega zaupanja, povečanje prošenj za podporo pri brezposelnosti in sedaj še poročilo o zaposlovanju in brezposelnosti.

"Možno je doseči veliko več in zato kandidiram za predsednika ZDA" "Predsednikov slogan za ponovno izvolitev je naprej, ampak zdi se, da gremo nazaj. Možno je doseči veliko več in zato kandidiram za predsednika ZDA," je sporočil Romney, ki je že zjutraj na televiziji CBS Obami dal negativno oceno za upravljanje z gospodarstvom, ker menda nima temeljnega razumevanja delovanja svobodnega podjetništva.

Ministrica za delo Hilda Solis je nemudoma pozvala kongres, naj sprejme več ukrepov za pomoč gospodarstvu pri ustvarjanju delovnih mest, ker je porast stopnje brezposelnosti v maju nesprejemljiva. Obamov ekonomski svetovalec Alan Krueger je prav tako pozval kongres, naj potrdi Obamove predloge za nova delovna mesta.

Krueger: Gospodarstvo raste, vendar pa prepočasi Po njegovih besedah gospodarstvo raste, vendar pa prepočasi, pri čemer se sooča z resnimi nasprotnimi vetrovi, kot je evropska dolžniška kriza. "Težave na trgu delovne sile so nastajale dolgo časa in ne bodo rešene čez noč. Še veliko dela je treba za popravilo škode, ki sta jo povzročila finančna kriza in globoka recesija," je dejal Krueger.

Ne spreglejte