Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2022,
15.06

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

3

Natisni članek

Goran Garevski HYCU

Četrtek, 9. 6. 2022, 15.06

1 leto, 10 mesecev

Novih 50 milijonov za startup, ki je rasel v ljubljanskem BTC

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

3

Goran Garevski | Startup HYCU ima v Ljubljani še vedno razvojni oddelek, ki ga vodi soustanovitelj in tehnični direktor podjetja HYCU Goran Garevski. | Foto Ana Kovač

Startup HYCU ima v Ljubljani še vedno razvojni oddelek, ki ga vodi soustanovitelj in tehnični direktor podjetja HYCU Goran Garevski.

Foto: Ana Kovač

Zagonsko podjetje HYCU je od investitorjev zbralo dodatnih 53 milijonov dolarjev za podporo eksponentni rasti novih programskih storitev v oblaku. Podjetje HYCU je nastalo leta 2018 kot spin-off podjetja Comtrade, danes je v ljubljanskem BTC samo še razvojni oddelek.

»Glede na to, da današnja podjetja uporabljajo povprečno več kot 130 podatkovnih silosov, bi morala biti vsaka rešitev za upravljanje, zaščito in obnavljanje podatkov enostavna za namestitev in uporabo,« je dejal Simon Taylor, soustanovitelj in glavni izvršni direktor v HYCU.  | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl »Glede na to, da današnja podjetja uporabljajo povprečno več kot 130 podatkovnih silosov, bi morala biti vsaka rešitev za upravljanje, zaščito in obnavljanje podatkov enostavna za namestitev in uporabo,« je dejal Simon Taylor, soustanovitelj in glavni izvršni direktor v HYCU. Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Startup HYCU, ki ima sedež v Bostonu, je zbral dodatnih 53 milijonov dolarjev od investitorjev. Spomnimo, lani je HYCU uspešno dobil skoraj 90 milijonov dolarjev od investitorjev. Startup je sicer eden izmed vodilnih igralcev na svetu na področju zaščite podatkov, varnostnih kopij podatkov in reševanja podatkov po nepredvidenih "nesrečah" v računalniških oblakih.

Svež denar bo HYCU porabil predvsem za pospešitev prodaje in razvoj novih programskih oblačnih rešitev.

HYCU je v zadnjih 12 mesecih zaposlil 165 dodatnih strokovnjakov za inženiring, kadrovanje, vstopanje na trg in prodajo. Z novim financiranjem se bo kadrovsko okrepil na ključnih področjih, kot so zavezništva, produktno trženje in zadovoljstvo strank, ter napredoval pri razvoju ključnih, na inovacije osredotočenih rešitev in pri dostavi storitev uporabnikom.
Goran Garevski
Novice Startup, rojen v Ljubljani, je dobil 87,5 milijona dolarjev investicije
Ne spreglejte