SiolNET. Posel danes Novice
3,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neuradno: Glavina iz SDH v hčerinsko družbo Gen-I v Milanu

3,55

termometer

Lidia Glavina | Lidija Glavina naj bi si novo službo našla v hčerinski družbi Gen-I v Milanu. | Foto: STA
Lidija Glavina naj bi si novo službo našla v hčerinski družbi Gen-I v Milanu. Foto: STA

Potem ko je Lidija Glavina sredi julija dokončno odšla iz Slovenskega državnega holdinga (SDH), naj bi se nekdanja prva dama SDH po neuradnih informacijah zdaj zaposlila v hčerinski družbi državne Gen-I v Milanu. Predsednik uprave Gen-I Robert Golob navedb o zaposlitvi Glavine danes ni ne zanikal ne potrdil.

Po poročanju Dnevnika informacije o novi zaposlitvi Lidije Glavine sovpadajo z njenim predčasnim odhodom iz SDH. Na vprašanje, na katerem delovnem mestu bo nekdanja vodja SDH zaposlena v hčerinski družbi Gen-I v Milanu, je predsednik uprave Robert Golob odgovoril, da bo zadevo komentiral, če in ko bo ta postala uradna.

Lidia Glavina Posel danes Lidija Glavina ni več zaposlena na SDH

Glavina naj bi novo službo našla v hčerinski družbi Gen-I v Italiji

Po poročanju Dnevnika naj bi bila Glavina v Milanu pristojna za pospeševanje prodaje. Za komentar glede nove službe danes ni bila dosegljiva. Nekdanja predsednica uprave v SDH ni več zaposlena od 15. julija. V skladu z dogovorom ji pripada izplačilo odpravnine v višini preostalih še neizplačanih plač do konca letošnjega leta.

Nekdanja predsednica uprave v SDH ni več zaposlena od 15. julija. | Foto: STA Nekdanja predsednica uprave v SDH ni več zaposlena od 15. julija. Foto: STA

Glavino so nadzorniki SDH na čelo holdinga za mandatno obdobje štirih let imenovali februarja 2017, predsednica uprave je bila do začetka letošnjega aprila. Nadaljevanje zaposlitve Glavine v SDH po njenem odhodu s položaja predsednice uprave je v javnosti povzročilo nemalo razburjenja.

Lidia Glavina Novice SDH razkril podrobnosti delovnih zadolžitev Lidije Glavina

Sporazum med Glavino in nadzorniki v javnosti povzročil veliko razburjenja

Sporazum o prenehanju delovnega razmerja na položaju predsednice uprave, ki so ga nadzorniki dosegli z njo, je namesto izplačila odpravnine predvideval, da bo Glavina za isto plačilo kot na položaju predsednice uprave, gre za skoraj 11 tisoč evrov bruto, do konca leta sodelovala pri odprtih zadevah, strategiji turizma in vpeljavi analitičnega središča.

To je povzročilo precej razburjenja v javnosti, v upravi holdinga so zato v začetku meseca predstavili tudi podrobnosti njenega nadaljnjega dela. Sredi meseca se je v javnosti pojavila novica, da Glavina ni več zaposlena v SDH.

Lidia Glavina Posel danes Lidija Glavina odhaja z mesta predsednice uprave SDH

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin