SiolNET. Posel danes Novice
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Prevaljah se pripravljajo na čas po odhodu Leka

0,04

termometer

Lek Prevalje
Foto: STA

Na lokaciji družbe Lek na Prevaljah, kjer bodo po napovedih v dveh letih končali proizvodnjo antibiotikov, nadaljujejo analizo možnosti poteka preoblikovanja iz proizvodne lokacije v del Novartisovega novoustanovljenega globalnega operativnega centra. Nadaljujejo se tudi pogovori s Tabom o mogoči prodaji nove hale.

Lekova prevaljska lokacija, kjer je po navedbah družbe več kot 320 zaposlenih, bo v prihodnje po napovedih postala del globalnega operativnega centra v Sloveniji, ki bo zagotavljal standardizirane storitve za vse proizvodne lokacije Novartisovih tehničnih dejavnosti po svetu.

Opravljajo individualne pogovore z delavci

Trenutne aktivnosti v pripravah na preoblikovanje lokacije na Prevaljah med drugim vključujejo vzpostavitev lokalnega projektnega tima, individualne pogovore z delavci glede razvojnih priložnosti in informativne razgovore o tečajih angleškega jezika, ki bodo potekali v rednem delovnem času, so pojasnili v Leku. Proizvodnja antibiotikov medtem poteka nemoteno, so zagotovili.

Tab bi lahko na Prevaljah proizvajal litij-ionske baterije

Medtem pa se nadaljujejo tudi pogovori z mežiško družbo Tab, ki se zanima za nakup novozgrajene Lekove hale na Prevaljah. Tab se namreč v zadnjem obdobju resno spogleduje z možnostmi vzpostavitve proizvodnje litij-ionskih baterij v Sloveniji, kot ena boljših mogočih lokacij pa se omenja prav Lekova hala na Prevaljah.

Lek Novice Po ustavitvi naložbe v novo tovarno Lek na Prevaljah ukinja proizvodnjo antibiotikov #video

Direktor in pomemben delničar Taba Bogomir Auprih je pred kratkim na Prevaljah dejal, da imajo cilj, da se z azijskim partnerjem do konca letošnjega leta dogovorijo glede proizvodnje litij-ionskih baterij, ki bi jo vzpostavili v Sloveniji. Novih informacij v zvezi s tem za zdaj ni, so pretekli teden pojasnili v Tabu.

Iz Leka so v začetku septembra, kot je znano, najprej sporočili, da kljub novozgrajeni hali ne bodo širili proizvodnje antibiotikov na Prevaljah, mesec dni pozneje pa, da bodo v dveh letih končali proizvodnjo antibiotikov, ki se seli v Avstrijo, prevaljska lokacija pa bo dobila novo vlogo v okviru Novartisa. V Leku so zagotovili, da bodo vsi zaposleni na Prevaljah dobili možnost prekvalifikacije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin