SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Hrvaškem za velikonočne praznike pričakujejo več turistov

4

termometer

Na Hrvaškem dobre turistične napovedi za velikonočne praznike prihajajo iz večine tamkajšnjih turističnih agencij.

Društvo hrvaških turističnih agencij zato ocenjuje, da bodo imeli med velikonočnimi prazniki za deset odstotkov tujih turistov več kot lani. Pričakujejo do 40.000 turistov, predvsem na obali. V Društvu hrvaških turističnih agencij so poudarili, da omenjeno zvišanje števila turistov pričakujejo na podlagi boljše prodaje aranžmajev za obisk na Hrvaškem za velikonočne praznike, saj agencije beležijo povprečno za deset odstotkov večji interes kot lani.

Največ turistov iz Slovenije, Nemčije, Avstrije, Italije in Madžarske Največ turistov bo prišlo s tradicionalnih hrvaških turističnih trgov, kot so Slovenija, Nemčija, Avstrija, Italija in Madžarska. Letos je nekaj več interesa med turisti iz Španije in Francije, so še sporočili iz društva. Poudarili so, da so cene aranžmajev v primerjavi z letom 2011 nespremenjene.

Na obisk turistov lahko vpliva tudi slabo vreme Obenem so pokazali tudi na določene zadržke, saj lahko slabo vreme vpliva na slabši obisk tistih turistov, ki se za dopust odločijo v zadnjem hipu. Zato ocenjujejo, da bo za veliko noč med 30.000 do 40.000 tujih turistov. Največ aranžmajev so prodali za počitnice na obali, predvsem v Istri in na kvarnerskih otokih.

Lani slabih 11,5 milijona obiskov turistov Hrvaška turistična skupnost je sredi marca objavila, da je bilo januarja in februarja letos na Hrvaškem 207.000 turistov, ki so uresničili 551.000 nočitev. To je za 3,1 odstotka manj obiskov in za 2,4 odstotka manj nočitev kot v enakem obdobju lani. Na Hrvaškem so imeli lani slabih 11,5 milijona obiskov turistov ter več kot 60 milijonov nočitev, kar je bilo za osem oz. sedem odstotkov več kot leto prej, je pred kratkim objavil državni statistični urad.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin