SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kazenska ovadba za slabo banko?

3

termometer

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je v petek prejela začasno odredbo sodišča, ki ji prepoveduje unovčenje zavarovanj s prodajo ali prilastitvijo delnic izdajatelja Sava Turizem.

Po besedah odvetnika Save, lastnice Save Turizma, Stojana Zdolška bi morala Sava resno premisliti, ali obstajajo sumi storitve kaznivega dejanja, ker je t. i. slaba banka hotela unovčiti zastavne pravice na delnicah Save Turizma, v Dnevniku piše Suzana Kos.

DUTB se konec maja ni strinjala s predlogom načrta preventivnega prestrukturiranja Save in je holdingu zasegla delnice družbe Sava Turizem. Ustanovila je družbo DUP1 in nanjo prenesla nekaj manj kot 29-odstotni delež Save Turizma. Hkrati je napovedala prevzem upravljanja še drugih velikih hotelirjev, med njimi Hotelov Bernardin in Istrabenz Turizma.

Sodišče je z začasno odredbo nato odločilo, da mora KDD delnice vrniti Savi, ta pa z njimi ne sme razpolagati. Sodišče je Savi naložilo, da mora v roku 30 dni zoper DUTB vložiti tožbo, ki bo vsebovala tudi zahtevek za vrnitev delnic Save Turizma, še piše Dnevnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin