Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2013,
14.39

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 26. 4. 2013, 14.39

7 let, 2 meseca

Kapsch edini ponudnik za elektronsko cestninjenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na razpis Darsa je prispela le ponudba konzorcija Kapsch TrafficCom Slovenija in Kapsch TrafficCom Avstrija, na državni revizijski komisiji pa čakata dva revizijska zahtevka nesojenih ponudnikov

Presenečenje, ampak samo za nepoznavalce, pravijo tisti, ki že dolga leta spremljajo zaplete okoli iskanja ponudnika za postavitev elektronskega cestninjenja v prostem prometnem toku. Opoldne je namreč potekel februarja objavljen in pred dvema tednoma do danes podaljšan razpis Darsa za ponudnika vzpostavitve in delovanja elektronskega cestninjenja v prostem prometnem toku na omrežju avtocest in hitrih cest za obdobje desetih let. Prispela je le ponudba konzorcija Kapsch TrafficCom Slovenija in Kapsch TrafficCom Avstrija, ki je pripravljen projekt izpeljati za skoraj 210 milijonov evrov (209.992.633,80 evra). Edini prijavljeni kandidat ima reference iz Avstrije, Češke, Poljske in Slovaške.

Telekomu Slovenije ni uspelo zadržati postopka javnega razpisa Do današnjega odpiranja ponudb so na Darsu dobili tri revizijske zahtevke nezadovoljnih kandidatov za projekt elektronskega cestninjenja v prostem prometnem toku. Telekom Slovenije je že 10. aprila zahteval revizijo vsebine razpisne dokumentacije in zaustavitev postopka javnega naročanja, a sta ta zahtevek najprej državna avtocestna družba in pozneje še Državna revizijska komisija zavrnili. Telekom Slovenije je zahteval zadržanje postopka razpisa za elektronsko cestninjenje, saj so v podjetju presodili, da bi lahko nadaljevanje postopka javnega naročila, ki je bilo podaljšano do danes, bistveno vplivalo na učinkovitost njegovega pravnega varstva.

Na Državni revizijski komisiji še dva revizijska zahtevka Druga dva revizijska zahtevka zaradi precej spornih razpisnih pogojev sta ta mesec poslala tudi norveška družba Q-Free ASA in avstrijsko-slovaško-slovenski konzorcij ponudnikov Efkon AG, Strabag AG, SkyToll, a.s. in Strabag d.o.o. Ljubljana. O njunih zahtevah Državna revizijska komisija še ni odločila. Če bo Dars za izvajalca prej izbral konzorcij Kapsch TrafficCom Slovenija in Kapsch TrafficCom Avstrija, bo moral na podpis pogodbe z njim počakati do odločitve Državne revizijske komisije glede obeh zahtevkov.

Odločitev razpisne komisije prej kot v 60 dneh Kot je po današnjem odpiranju ponudb povedal član razpisne komisije Bojan Banfi, bodo odločitev sprejeli še pred poletnimi počitnicami, čeprav imajo v skladu z zakonodajo o javnih naročilih na voljo 60 dni. S tem pa najbrž še ne bo konec zgodbe o iskanju ponudnika za elektronsko cestninjenje v prostem prometnem toku na omrežju slovenskih avtocest in hitrih cest. Najprej pa bo torej treba počakati na odločitev vrhovnih revizorjev Državne revizijske komisije o preostalih revizijskih zahtevkih.

Ne spreglejte