Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 12. 2010,
10.03

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 9. 12. 2010, 10.03

7 let, 2 meseca

Kako resno je ameriško zanimanje za Hit?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pismo ameriške igralniške družbe verjetno ni resna podlaga za dogovarjanje o vlaganju te družbe v Hit, a aktivnosti družbe Ceasar's v Sloveniji kažejo, da je njihov interes resen.

Po štirih letih se znova pojavljajo navedbe, da bi ameriška družba Harrah's vlagala v slovensko igralništvo. Harrah's, ki se je vmes preimenoval v Ceasar's, je ministrstvu za finance poslal pismo, da naj bi se zanimali za 60-milijonsko naložbo v Hit. Šircelj: Američani niso rekli, da bodo poskusili pozneje Andrej Šircelj, ki se je leta 2006 kot državni sekretar na ministrstvu za finance dogovarjal z Američani, opozarja, da na podlagi tega pisma "ni mogoče ničesar zaključiti". "Ne vem, ali je to lahko osnova za dogovarjanje med Hitom in Ceasar'som. Mislim, da ne," je dejal za SiOL.

Američani so od namere, da bi s Hitom ustanovili skupno podjetje, ki bi zgradilo igralniško-zabaviščni megacenter, pred leti odstopili, ker zakonodaja ne dopušča tujega lastništva igralniških družb in zaradi nejasnosti, koliko bi bila nova družba obdavčena. Ko so Američani odstopili od vlaganja, niso dejali, da bodo poskusili kasneje, se spominja Šircelj.

Neuradno: Zanimanje je resno Z ministrstva za finance so nam sporočili, da pobuda še ni zrela za javno obravnavo, zato se do nje še ne bodo opredeljevali. Po naših informacijah so predstavniki družbe Ceasar's v teh dneh res aktivni v Sloveniji, kar kaže, da je njihov interes za vlaganje v Hit resen. Te aktivnosti potekajo mimo uprave Hita, a to naj bi pomenilo le, da Američani ocenjujejo, da se lahko vse dogovorijo z vlado. Več naj bi bilo znanega v prihodnjih dneh ali tednih.

Tomažič: Morali bi izvesti razpis Pismo so poleg ministrstva za finance dobili še člani komisije za pripravo nove igralniške strategije. Član komisije Branko Tomažič je dejal, da težko ocenjuje, kako resna je namera Američanov, in da je to stvar ministrstva za finance.

Poudarja, da mora Slovenija najprej sprejeti strategijo igralništva. "Če želimo graditi take centre, bi morali, kot je v svetu normalno, izvesti razpis in izbrati najbolj ugodnega ponudnika," je dejal.

"Smiselno bi bilo, da bi zgradili en tak center ali dva," meni nekdanji šef Hita. Zaveda se, da Hit nima dovolj denarja, niti verjetno ne bi uspel pridobiti kreditov, da bi take projekte izpeljal sam. Vendar moramo tuje partnerje izbrati transparentno.

"Nobenih kontaktov nimam s Harrah'som" "Nisem naklonjen prejudiciranju, koga bi se pripeljalo v Slovenijo. Nobenih kontaktov nimam s Harrah'som. Nazadnje sem z njimi komuniciral na začetku leta 2006. Kdor govori drugače, laže, hote ali nehote," trdi Tomažič.

Ne spreglejte