SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

EasyJet bo poskusil tudi kot trgovec

2

termometer

 | Foto:
Prvi supermarket pod blagovno znamko EasyFoodstore bo zrasel v stavbi EasyJeta v Croydonu v južnem delu Londona.

Britanski nizkocenovni letalski prevoznik, ki leti tudi z Brnika, se bo lotil še trgovske dejavnosti. Kot napoveduje ustanovitelj EasyJeta, britanski poslovnež grških korenin Stelios Haji, bo Easyjeva veriga supermarketov – EasyFoodstore – s poceni izdelki odgovor konkurenci diskontnih ponudnikov, kot sta Lidl in Aldi, ki je pri nas poznan pod blagovno znamko Hofer.

Prvi Easyjev supermarket bo zrasel v Londonu Prvi supermarket je načrtovan v pritličju devetnadstropne stavbe v Croydonu v južnem delu Londona, ki bo tudi sicer namenjena EasyJetu. V njej bo poleg supermarketa tudi restavracija in še marsikaj drugega, so v teh dneh zapisali v britanskih medijih, sklicujoč se na spletno stran easyfoodstore.com.

EasyFoodstore konkurenca Lidlu in Hoferju EasyFoodstore je zamišljen kot konkurenca trgovskim verigam z nizkimi cenami svojih izdelkov, kot sta Aldi (Hofer) in Lidl, ki jih na Otoku razumejo kot trde diskontne trgovce – hard discounters. Ti določajo nizke cene svojih izdelkov, prihranke ustvarjajo z manjšanjem prodajnih površin, malim asortimentom prodajnih izdelkov in nizkim številom zaposlenih v svojih trgovinah. Diskontni ponudniki prodajajo največ izdelkov pod lastnimi blagovnimi znamkami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin