Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 12. 2010,
7.16

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 21. 12. 2010, 7.16

7 let, 2 meseca

Družba SCT Gem naj bi vložila predlog za stečaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko je družba SCT Obrati, hčerinska družba SCT, na ljubljanskem okrožnem sodišču vložila predlog za stečajni postopek, naj bi enako danes storila tudi družba SCT Gem.

SCT Gem je v sistemu SCT največji poslovni vir, opravlja pa prevozne storitve in strojne storitve gradbene mehanizacije. Vložen je tudi predlog za stečaj SCT d.d.

400 zaposlenih SCT Gem, katere direktor je Miha Zidar in ima 400 zaposlenih, ima tudi lastne zmogljivosti za vzdrževanje strojev in vozil.

Predlog za stečaj že vložila družba SCT Obrati Kot je poročala Televizija Slovenija je predlog za stečaj že vložila družba SCT Obrati, kjer je zaposlenih 245 delavcev, ki so od petka na kolektivnem dopustu. Direktor družbe Milan Tomić se je za ta korak odločil, ker je družba kapitalsko neustrezna.

Po poročanju današnjega Dnevnika je podjetje Instalacije Grosuplje na ljubljansko okrožno sodišče vložilo tudi zahtevo za stečaj SCT d. d. Informacijo je časopisu potrdila direktorica podjetja Irena Marta Lipar Oštir.

"Vegrad že potonil, SCT je na poti" S predstavniki sindikata in upniki podjetja se bo sestal sekretar Sindikata delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije Oskar Komac. Kot je pojasnil, je od treh velikih gradbincev v državi Vegrad že potonil, SCT je na poti, Primorje pa zaenkrat še uspeva.

Dolg SCT Obrati znaša 13 milijonov evrov, od tega je skoraj polovica neporavnanih terjatev, dolg matične družbe SCT pa je višji od 200 milijonov evrov.

Končna usoda še ni znana Končna usoda SCT sicer še ni znana, v javnosti pa krožijo informacije, da naj bi vodstvo SCT z Ivanom Zidarjem na čelu želelo potopiti neuspešne hčerinske družbe, izčrpati matično družbo in najverjetneje s tujim partnerjem ustanoviti podjetje s čisto bilanco.

Nelikvidnost v gradbenem sektorju Gradbeni sektor se sooča z nelikvidnostjo. Ko gre v stečaj eden, za seboj potegne še kopico izvajalcev, ki so med seboj prepleteni. "Domine so se začele rušiti," je še poudaril Komac.

Ne spreglejte