SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Delnice NVIDIA narasle za več kot 150 odstotkov od začetka leta 2023

Oglasno sporočilo

24. maja je NVIDIA objavila odlične poslovne rezultate, ki presegajo pričakovanja o zaslužku in prihodkih od prodaje. Podjetje je dejalo, da povpraševanje po čipih AI še vedno narašča. Ko so se naslednji dan trgi zaprli, so delnice podjetja skočile za 24,4 %, kar predstavlja približno 184 milijard dolarjev povečanja vrednosti podjetja v samo enem dnevu, kar je največji enodnevni dobiček od vseh ameriških delnic.

Fortrade_NVIDIA_jun23 | Foto: Fortrade Cyprus Ltd. Foto: Fortrade Cyprus Ltd.

Fortrade je za vse tiste, ki jih zanima, kako se naučiti trgovati s cenami delnic NVIDIA (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic". Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic" prenesite tukaj.

Vrednost podjetja je zdaj okoli 939 milijard dolarjev – to je prvo podjetje, ki proizvaja čipe in se je približalo vrednosti bilijon dolarjev, zdaj pa se je pridružilo velikanskim najbolje ocenjenim podjetjem, kot so Apple, Microsoft in Tesla.

Izvršni direktor podjetja Jensen Huang je dejal, da bo obstoječa strojna oprema v podatkovnih centrih, vredna približno bilijon dolarjev, nadomeščena s čipi AI, kar bo podjetju omogočilo, da v celoti zadovolji povpraševanje. Mnogi analitiki verjamejo, da bo razvoj umetne inteligence revolucioniral računalništvo in imel pomemben vpliv na človeško uspešnost.

Investicijske banke so, potem ko so spoznale, da bo cena družbe verjetno narasla, takoj spremenile svoje ciljne cene v nekaj urah po objavi rezultata. JP Morgan je podvojil ciljno ceno z 250 na 500 dolarjev, Barclays pa je tudi povečal ciljno ceno na 500 dolarjev. Letos je Nvidia narasla za 159,9 %, vendar mnogi vlagatelji menijo, da je to šele začetek za podjetje.

Brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic" prenesite tukaj.

Viri: Reuters, Al Jazeera, MarketWatch

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na svojem računu za trgovanje. 83 % računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali investicijo v virtualno valuto CFD, upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Cyprus Ltd.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin