SiolNET. Posel danes Novice
4,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cantarutti odstopil z mesta generalnega direktorja GZS

4,26

termometer

Aleš Cantarutti | Aleš Cantarutti je bil na čelu GZS dobro leto in pol. | Foto: STA
Aleš Cantarutti je bil na čelu GZS dobro leto in pol. Foto: STA

Generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Aleš Cantarutti je na seji upravnega odbora GZS podal nepreklicen odstop s funkcije. Mandat bo, iz osebnih razlogov, skladno s sporazumnim dogovorom z vodstvom GZS, zaključil 31. decembra. Predsednik GZS Tibor Šimonka je za novo generalno direktorico predlagal Vesno Nahtigal.

Z GZS so sporočili, da je bila GZS v času vodenja Aleša Cantaruttija izjemno aktivna tako na področju splošne gospodarske in okoljske zakonodaje kot tudi socialnega dialoga. Aktivno je bila vključena v oblikovanje protivladnih zakonodajnih paketov za blažitev posledic epidemije covid-19, v zadnjem obdobju pa je bila in še vedno je intenzivno vpeta v pripravo ukrepov, ki naslavljajo energetsko draginjo, so zapisali v sporočilu za medije.

Predsednik GZS Tibor Šimonka je za novo generalno direktorico GZS s štiriletnim mandatom predlagal Vesno Nahtigal. Kot dosedanja izvršna direktorica GZS za industrijsko politiko je bila že sedaj del najožjega vodstvenega tima. Je intenzivno vpeta v vse ključne aktivnosti GZS, zlasti v področje industrijske politike, naslavljanja energetske draginje ter zelenega prehoda. UO GZS bo o njenem imenovanju glasoval korespondenčno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin