SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo NLB Grepu odobrila še en kredit za Stožice?

1

termometer

Čeprav gradbenemu podjetju Grep grozi stečaj, naj bi v naši največji banki, Novi Ljubljanski banki (NLB), razmišljali o še enem kreditu temu podjetju za dokončanje ljubljanskih Stožic.

Po neuradnih informacijah iz NLB naj bi interni bančni revizorji ocenili primernost novega posojila Grepu za dokončanje ljubljanskih Stožic v vrednosti 33 milijonov evrov, poroča Požareport.

Zaradi Stožic je sicer že "padlo" podjetje Energoplan. To je z Gradisom skupine G solastnik družbe Grep, ki je gradila športno-nakupovalni kompleks v ljubljanskih Stožicah.

Upniki družbe Energoplan, ki je od maja v postopku prisilne poravnave, so sicer prijavili za 266,28 milijona evrov terjatev. Upravitelj Ladislav Hafner je priznal za 242,99 milijona evrov terjatev, od tega je pogojnih terjatev za 156,97 milijona evrov. Največ terjatev je prijavila ravno NLB, in sicer za 97,79 milijona evrov.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na NLB, od koder so nam sporočili, da se banke, članice sindikata še usklajujejo glede vzpostavitve pogojev za dokončanje tržnega centra Stožice. "Pred nadaljevanjem aktivnosti bo izvedena celovita ekonomska, davčna, pravna, trženjska in gradbena presoja projekta, na podlagi katere se bodo banke odločile za način dokončanja in trženja projekta," so še dodali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin