SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bisolove sončne elektrarne z višjim energijskim izplenom od predvidenega

3

termometer

Sončne elektrarne znamke Bisol imajo po enoletnem delovanju tudi do 27 odstotkov višji energijski izplen od predvidenega.

V enem letu je namreč 27 Bisolovih sončnih elektrarn z nadpovprečnim delovanjem proizvedle 5690 megavatnih ur električne energije, so sporočili iz družbe.

V letu dni prihranili 3414 ton izpustov ogljikovega dioksida Zelena energija Bisolovih sončnih elektrarn je v letu dni zadostila potrebam po električni energiji 1425 gospodinjstev, prihranjenih je bilo 3414 ton izpustov ogljikovega dioksida v ozračje in skoraj 1300 ton izkopanega premoga.

Letos in lani priklopljene elektrarne bodo proizvedle 14 gigavatnih ur električne energije Bisol, ki je edini slovenski proizvajalec fotonapetostnih modulov in vodilni izvajalec sončnih elektrarn na ključ v Sloveniji, bo imel do konca leta malo manj kot 12 megavatov lastnih sončnih elektrarn na občinskih objektih ter na industrijskih in drugih poslopjih. Vse letos in lani priklopljene sončne elektrarne znamke Bisol pa bodo v prihodnjem letu predvidoma proizvedle skoraj 14 gigavatnih ur električne energije.

V Bisolu so izračunali, da bo 10-kilovatna sončna elektrarna njihove blagovne znamke, postavljena na družinski hiši leta 2011, lastniku poleg običajnega prihodka od zagotovljenih odkupnih cen v obdobju 15 let prinesla dodatnih 7311 evrov zaslužka, medtem ko bodo elektrarne velikosti 49,9 kilovatov na kmetijskih ali manjših poslovnih objektih zagotovile dodaten zaslužek v višini 38.710 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin