Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Četrtek,
10. 4. 2014,
12.28

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Božič Emil Gaspari

Četrtek, 10. 4. 2014, 12.28

7 let, 2 meseca

Andrej Božič o Sloveniji: Kaj si bodo mislili o nas? Da smo neumne opice?!

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Direktor Steklarne Andrej Božič se je vprašal, kako lahko nek Finec pride v Elan, se razglaša za vlagatelja, podjetje pa mu omogoči vpogled v podatke o svojem poslovanju.

Na poslovnem zajtrku AmChama v okviru Dneva kakovosti 2014, ki ga organizira podjetje Bureau Veritas, je na okrogli mizi o tem, kako naj se slovensko gospodarstvo prebije na svetovni trg, Britanec Nigel Croft poudaril, da moramo najprej Slovenci začeti verjeti v kakovost izdelkov Made in Slovenia.

Najprej prepričati domače kupce, nato tuje Šele potem lahko o tem prepričamo tudi tujino, je dodal Croft, ki je predsednik komiteja ISO in svetovno znan strokovnjak za kakovost vodenja.

Ameriški poslovnež slovenskih korenin Emil Gaspari je poudaril, da se Slovenci ne zavedamo tega, da je treba Slovenijo promovirati kot blagovno znamko.

Slovenija bi morala biti bolj optimistična Smo majhni, imamo veliko idej, toda te ideje moramo tudi znati prodati. V Sloveniji je preveč negativizma, premalo se trudimo in prehitro obupamo, je pojasnil Gaspari, ki med drugim Slovenijo promovira s svojo Slovenia vodko.

Andrej Božič, generalni direktor hrastniške Steklarne, se je čudil, kaj se zadnja leta dogaja v Sloveniji. Vprašal se je, kako lahko nek Finec pride v Elan, se razglaša za vlagatelja, podjetje pa mu omogoči vpogled v podatke o svojem poslovanju – od dobaviteljev naprej.

Kaj si bodo o Sloveniji mislili tuji poslovneži? Upam, da mu niso dali tudi patentov, je bil kritičen Božič, ki se je tudi vprašal, kaj si bodo mislili tuji poslovneži, ko bodo o tem primeru brali v poslovnih časopisih: "Da smo neumne opice, ki plezamo po drevesih?!"

Jacek Pryczek, glavni direktor Goodyear Central Europe, je dejal, da ne moreš prepričati drugih o lastni kvaliteti, če najprej nisi sam prepričan. Kot je zatrdil, sam verjame, da je Made in Slovenia znak za kvaliteto. V svojo tovarno v Sloveniji so vložili 100 milijonov ameriških dolarjev in zdaj delajo tukaj najboljše ameriške pnevmatike, je še poudaril.

Ne spreglejte