Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
12. 4. 2019,
15.31

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

5

Natisni članek

Matej Akrapovič Akrapovič NetPRO

Petek, 12. 4. 2019, 15.31

5 let

Akrapovič: V športu je mogoče pomembno sodelovati, v poslu pa zmagovati #video

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

5

"Ne bodite konkurenčni le s ceno, vedite, da je na svetu še kakšno podjetje, ki bo to naredilo ceneje," je bila ena od močnejših misli predavanja Mateja Akrapoviča iz podjetja Akrapovič na poslovni konferenci NetPRO.

Akrapovič je po 28 letih delovanja iz garažnega podjetje postalo svetovno prepoznana blagovna znamka. Podjetje, ki je znano po svojih izpušnih ceveh, ki krasijo številne motorje, je danes prisotno v 86 državah.

"Treba je vlagati v izdelke, ki so boljši od konkurence. V štirih, petih letih smo že bili prisotni v tekmovanju superbike (motociklistično tekmovanje, op. p.)," je poslovno pot opisal Matej Akrapovič, finančni direktor pri Akrapoviču.

Nekateri plačujejo, da imajo nalepko na izpušni cevi

Koenigsegg Akrapovič | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič Ob tem poudarja, da je veliko proizvajalcev, ki drago plačujejo, da so samo z nalepko prisotni na izpušnih sistemih motociklov. "Mi smo ponudili novo rešitev in so si ekipe želele naše izpušne cevi," je v predavanju na 5. Poslovni konferenci NetPRO dejal Akrapovič.

"Odgovornost za dobičkonosnost podjetja je v predvsem naloga vodstva podjetja. Konkurenčni pa smo lahko zaradi znanja, inovativnosti in tehnološke odličnosti," je dodal Akrapovič.

"V športu je mogoče pomembno sodelovati (olimpijske igre), v poslu pa je pomembno zmagovati," je prepričan.

Naredili zloženko za carinike

Na začetku, ko so prvič dobavili izpušno cev motoristični ekipi, so nanjo nalepili ime drugega podjetja. Zadevo so hitro uredili. Še vedno pa imajo veliko opravka s ponaredki.

"Cariniki posumijo, ker je vse narejeno v Sloveniji, z izjemo materiala," je pojasnil Akrapovič. Za carinike so izdelali zloženko, da lažje ločijo ponaredke od originalov.

NetPRO 2019
Novice Zapustil donosno panogo in izbral novo pot #video #foto
Matej Akrapovič se je po magisteriju iz finančne ekonomije na univerzi v britanskem Nottinghamu vrnil v Slovenijo. Čeprav bi v podjetju v lasti svojega strica Igorja Akrapoviča verjetno hitro dobil priložnost, si je prvo zaposlitev načrtno poiskal v Drogi Kolinski, kjer je skrbel za izračune dobičkonosnosti posameznih izdelkov živilskega podjetja.

"Izkušnje sem želel nabrati v podjetju, kjer priimek Akrapovič nima nekega vpliva, tako da sem se najprej odločil za Drogo Kolinsko. Potem sem šel v družbo Akrapovič, ko sem že čutil, da lahko temu podjetju nekaj prinesem. Ko ljudje začutijo, da nisi tu le zaradi priimka, te verjetno potem bolj upoštevajo," pravi. K Akrapoviču se je preselil pred osmimi leti. Sprva je bil postavljen za vodjo kontrolinga, zdaj je finančni direktor.

Intervju z Akrapovičem:
Matej Akrapovič, Akrapovič
Novice Kako je uspelo Akrapoviču? #intervju
NetPRO 2019
Novice Komu se bo zaradi umetne inteligence najbolj spremenilo življenje? #video
 
Fotogalerija
1 / 87
Ne spreglejte