Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
14.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 14.15

6 let, 7 mesecev

To so slovenski frizerji, ki zaslužijo največ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Največ prihodkov med frizerskimi podjetji je po podatkih Bizi.si lani ustvarilo podjetje Lassana. Top deset frizerskih podjetij na lestvici je lani skupaj ustvarilo 11,78 milijona evrov prihodkov.

Na vrhu lestvice najuspešnejših frizerjev po podatkih poslovnega imena bizi.si je glede na ustvarjene prihodke že tretje leto zapored podjetje Lassana. To je lansko leto sklenilo s 3,6 milijona evrov prihodkov.

Na lestvici Lassani sledi podjetje Sojer, znano po frizerskih salonih Mič Styling, ki je leta 2014 ustvarilo 2,4 milijona evrov prihodkov. Na tretjem mestu je podjetje Pravi raj z 1,8 milijona evrov prihodkov.

Preostalih sedem frizerskih podjetij na lestvici najuspešnejših je imelo lani manj kot milijon evrov prihodka. Lestvico top 10 tako končuje podjetje Frizerstvo iz Sežane z dobrimi 356 tisoč evri prihodkov.

Lassana tudi najbolj dobičkonosna med frizerskimi podjetji Podjetje Lassana je na prvem mestu tudi po dobičku. Leta 2014 so ustvarili dobrih 186 tisoč evrov dobička. Sledita podjetje Sojer z dobrimi 89 tisoč evri in samostojna podjetnica Erika Novak iz Ilirske Bistrice, ki je lani ustvarila skoraj 38 tisoč evrov dobička.

Če bi plačevali tržno najemnino, bi bil rezultat negativen Pri Lassani menijo, da je doseženi dobiček v primerjavi z njihovo konkurenco navidezno res visok, a je realno gledano manjši, kot bi znašala tržna najemnima za salone, ki so v njihovi lasti. "Če bi plačevali tržno najemnino, bi imeli celo negativen rezultat," pravi vodja prodaje Aleksandra Zidar.

Povpraševanje se iz središča mesta seli na obrobje Podjetje ima v Ljubljani, zlasti v središču mesta, 14 salonov, nekaj salonov pa imajo tudi na obrobju Ljubljane. "Žal se v zadnjem času dogaja trend selitve stanovalcev in trgovin iz središča mesta, zato opažamo zmanjševanje povpraševanja po frizerskih storitvah v strogem središču Ljubljane, posledično se zmanjšuje tudi prihodek," stanje na trgu frizerskih storitev opisuje Zidarjeva.

Ključ do uspeha: izobražen kader in uvajanje novosti Kljub temu so v podjetju z več kot 60-letno tradicijo ponosni, da ohranjajo položaj enega od vodilnih slovenskih frizerskih podjetij. Prepričani so, da se stranke k njim vračajo zaradi strokovnega, dobro izobraženega kadra in raznolike ponudbe, ki ne vključuje le frizerskih storitev, ampak tudi kozmetične.

Prav vlaganje v znanje zaposlenih je po besedah Aleksandre Zidar ena od glavnih vizij podjetja, stalnica pa so tudi novosti ter skrb za sodoben in svetel ambient salonov, ki ga dosegajo s prenovami.

Ne spreglejte