TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 7. 2010,
7.07

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 16. 7. 2010, 7.07

8 let, 1 mesec

Po zapletih v Palah le raste hiša ajdovske mladine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S skoraj enomesečno zamudo zaradi zapletov okrog gradbenega dovoljenja so včeraj v športnem parku Pale slovesno postavili temelje za Mladinski center in hotel Ajdovščina.

Stavba bo pod streho do konca leta, prvi prostori pa bodo vseljivi spomladi. Po zadregah, ki so spremljale postopek za gradbeno dovoljenje so včeraj delavci gradbinca, podjetja Marc iz Ajdovščine, v športnem parku Pale "zalili" temelje za Mladinski center in hotel Ajdovščina, bodočo hišo ajdovske mladine. Vse bo povsem novo Hiša mladih se bo tako iz prostorov v Šturjah preselila na drugi konec mesta, v športni park Pale. Ajdovci so v prvotni zasnovi predvideli zgolj prenovo starega vojaškega objekta. Kasneje se je izkazalo, da je bolje stari objekt porušiti in na njegovem mestu zgraditi novo stavbo. Na 1385 kvadratnih metrih površin bodo uredili pisarne, delovne kabinete in učilnice za društva, prostore za vaje glasbenih skupin, multimedijsko učilnico, servisne prostore, koncertno in večnamensko dvorano z barom, južna polovica mansarde pa bo namenjena hotelu za mlade turiste.

Več kot milijon evrov vredna naložba

Objekt bo zgrajen do konca leta, zaključna dela v društvenih prostorih in ureditev okolice pa nameravajo izepeljati do marca prihodnje leto. Naložba bo stala približno 1,3 milijona evrov. Temu je treba prišteti še strošek za odkup nepremičnine enega od mejašev. Investitor, občinski zavod za šport, je za gradnjo objekta dobil 800.000 evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, ministrstva za šolstvo in šport in Urada za mladino, preostali znesek pa bo pokril občinski proračun.

Mladi sodelovali tudi strokovno Na včerajšnji slovesnosti so župan Marjan Poljšak, direktor podjetja Marc Andrej Marc, predsednik nadzornega odbora Mladinskega sveta Ajdovščina in predstavnik Liste Srce - za mlade, šport in razvoj v občinskem svetu Andrej Rutar v temelje bodočega objekta vstavili listino s podatki o projektu. Tako župan kot predstavnik mladih Andrej Rutar sta se strinjala, da je projekt mladinskega centra in hotela dokaz plodnega sodelovanja med mladimi, ki so tokrat aktivno sooblikovali tudi strokovni del projekta, in občinsko politiko.

Ne spreglejte