SiolNET. Planet TV Novosti
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tradicionalni slovenski zajtrk s preverjenim slovenskim medom iz Medexa!

0,01

termometer

Vsak tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane, v okviru katerega poteka promocija tradicionalnega slovenskega zajtrka. Med in čebele so del naše kulturne dediščine in tesno vtkane tudi v skoraj sedem desetletij dolg obstoj podjetja Medex.

Njegova zdravilna in hranilna vrednost sta že dobro poznani, a na vprašanje "Kako varen in kakovosten med uživamo?" redkokdo ve pravi odgovor. V Medexu na to vprašanje ponujajo nedvoumen odgovor, saj z vpisom serijske številke, ki se nahaja na kozarčku medu, na spletni strani www.preverimed.si preverite prav vsak njihov med. Prepričajte se!

Preverimed-header-1920x1200

Izjemen pomen čebelarstva

V Medexu z zajtrkom želijo opozoriti na koristi rednega zajtrkovanja kot tudi na pomen in prednost lokalne hrane, kmetijstva in čebelarstva. Čebelarstvo ima s svojimi pridelki izjemen pomen ne le zaradi pridelave medu in preostalih čebeljih pridelkov, ampak predvsem zaradi opraševanja poljščin in sadnih vrst, ki vplivajo na širšo pridelavo hrane v kmetijstvu. Za okolje je najboljše čim večje število manjših čebelarstev, posejanih po celotni pokrajini. Slovenija je izredno lep primer prijaznega čebelarstva, ki sobiva z okoljem. Tudi to je sporočilo, ki so ga širili z letošnjim tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

Čudovite lastnosti medu

Bogata in raznolika sestava omogoča medu, da je veliko več kot le sladilo. Bioaktivne spojine, ki ga sestavljajo, delujejo antioksidativno, protiglivično, protivirusno in protibakterijsko. Zato mu lahko pripišemo številne pozitivne lastnosti: od tega, da pomaga pri blažjem prehladu in raskavemu grlu, do tega, da nam zaradi pomirjevalnih učinkov omogoča boljši spanec. Te in podobne lastnosti lahko pripišemo le tistemu medu, ki ustreza vsem ključnim standardom varnosti in kakovosti.

med_5_vrst_slo

Med iz Medexa je varen in preverjene kakovosti

V Medexu z analizami preverjamo tako varnost medu kot njegovo kakovost. O tem, kako prepoznati kakovosten med in kateri med je "dober", kroži veliko mitov: od testov z ognjem do testa viskoznosti medu s prostim očesom. Dejstvo je, da kakovosti medu ne moremo soditi s prostim očesom ali svojimi senzoričnimi lastnostmi. Edini preverljiv in pravilen način za presojo kakovosti medu se izvaja v laboratorijih. Le z izvajanjem analiz in nadzora lahko zagotovimo, da je med popolnoma varen in kakovosten za uživanje. Vsak sod medu vzorčimo in pregledamo širši spekter analiz, ki zajemajo dva ključna parametra: varnost in kakovost.

Preveri med

V Medexu za varnostne in kakovostne nadzore poskrbimo z različnimi analitičnimi metodami v sodelovanju s tujimi priznanimi svetovnimi akreditiranimi laboratoriji. Analize so dostopne vsem kupcem medu blagovne znamke Medex na portalu preverimed.si.

PRAZNICNI_MED_450x450-darilni1 Kako preverite svoj med?

To lahko storite v treh preprostih korakih na spletni strani www.preverimed.si

  • Na svojem pokrovčku medu poišči LOT-številko.
  • LOT-številko vpiši v obrazec.
  • Klikni "Preveri med".

Nato si lahko prenesete analizni list, ki je bil pripravljen za kozarček medu, ki ga držite v roki.

Naročnik oglasnega sporočila je MEDEX D.O.O. 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin