Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 7. 2019,
7.59

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Petek, 5. 7. 2019, 7.59

3 leta, 8 mesecev

Kako preživeti seks, laži in nepremičnine in zakaj mladi zapuščajo Hrvaško?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Weekend Media Festival

Na dvajseti izvedbi Weekend Media Festivala, ki bo potekal med 19. in 22. septembrom na vsem znani lokaciji - stari tovarni tobačnih izdelkov v Rovinju, se bodo zbrali najpomembnejši strokovnjaki za komunikacijsko industrijo iz celotne regije.

V Rovinj prihaja tudi eden najvidnejših gospodarstvenikov v industriji luksuznih znamk, znan tudi kot rešitelj švicarske proizvodnje ur, legendarni vodja Tag Heuer in Hublot Jean-Claude Biver. Predavanje bo potekalo v okviru Weekend Masterclassa. Biver je eden najbolj vplivnih ljudi v svetu ročnih ur. Ta odličen marketinški strokovnjak nam bo povedal, kako je najprej vključil luksuzno znamko v svet nogometa in kako je potekalo sodelovanje s Cindy Crawford, Michaelom Schumacherjem in Pierceom Brosnanom ter zakaj zmagovalci Formule 1 nosijo samo njegove ure.

Weekend Media Festival | Foto:

Po besedah direktorja festivala Toma Ricova,  Weekend Media vsako leto oskuša prinašati novice, ki bodo udeležencem prinesle nove in nepričakovane ponudbe. »Letos smo v hotelu Grand Park ustvarili novo obliko predavanj – Weekend Masterclass. Prepričan sem, da bo ta nova vikend lokacija navdušila naše udeležence, saj je Park postavil nov standard luksuzne ponudbe na Hrvaškem. Ta vikend praznujemo 50. obletnico slavnega Woodstocka. Sporočilo tega legendarnega festivala  se še danes uporablja, saj je v času vse večjega populizma svet resnično potreben več miru, ljubezni in komunikacije«, je dejal Ricov.

 

V programu Weekenda v Rovinju bo sodelovalo več kot 150 predavateljev in panelistov. »Kako preživeti seks, laži in nepremičnine« je panel, ki bo zagotovo dvignil prah in bo obravnaval temo neuspehov političnega komuniciranja, ki smo ji priča vsak dan. Goreča tema, s katero se Hrvaška sooča, je tudi izseljevanje in se bo zato razpravljalo tudi o tem v panelu »Zakaj ljudje gredo in ali lahko podjetja preživijo svoj odhod?«

Aktualni medijski trendi bodo obravnavani v panelu »Novinarstvo in družbena omrežja«, kjer bodo udeleženci komentirali, kako se je novinarstvo spremenilo pod pritiskom družbenih omrežij in instant novic, na priljubljenem »Spotlight« pa se bo razpravljalo, zakaj je pada zaupanje v medije in kakšne so posledice za družbo.

 

 

D Weekend Media Festival | Foto: irektor programa festivala Nikola Vrdoljak pravi, da bomo na Weekendu, v celotnem razponu panelov in predavanj, razpravljali, ali smo dejansko razočarani nad tehnologijo. »Danes smo priča trčenju Silicijeve doline z državnim aparatom in resničnim svetom. Regulatorji različnih držav tekmujejo, kdo bo kaznoval ameriške velikane Facebook, Apple, Amazon, Netflix in Google. O tem, kdo bo zmagal v svetovni vojni in kako bo izgledal medijski svet po techlashu, se bo razpravljalo v panelu »Mark Hold! Kako bodo Zuckerberg & prijatelji preživeli globalno tehnologijo?« je napovedal Vrdoljak.

 

Na panelih »Kids, Kids, How to Create Good Child Content« in »Digital Wellbeing«  bodo govorniki razpravljali o vsebinah za digitalno generacijo in kako organizirati življenje v dobi  interneta in mobilnih telefonov.

Posebno zanimanje letošnjega vikenda je interaktivna delavnica »Ed Sheeran vs. Petar Grašo«, na katerem bodo trije radijski strokovnjaki ustvarili radijski format, ki bo temeljil na podlagi rezultatov  hitrega glasbenega testa narejenega med občinstvom, ki bo odgovarjalo na zastavljena vprašanja. Ali mora biti Ed Sheeran res predvajan vsake štiri ure in na kakšen način sta v program vključena domača in tuja glasba, so le nekatera od vprašanj, na katera iščemo za odgovore.

Ali bo Netflix preživel močno konkurenco, kaj lahko pričakujemo od Disney+ , kaj pomeni vse to za končne uporabnike in kako bo to veliko število storitev vplivalo na produkcijo lokalnih vsebin, so le nekatera od vprašanj, na katera bo odgovoril panel »Streaming Wars«. Streaming platforme so dramatično spremenile avdiovizualno pokrajino po vsem svetu, dramske serije so potisnile filme in hollywoodske filmske uspešnice v drugi plan,  start največjih - Disneyja, Applea in Time Warnerja v streaming areni še pričakujemo.

V panelu »Content is king! Again!«  se bo razkrilo, kakšne so trenutne razmere v smislu televizijske vsebine, kakšni so trendi na svetovni ravni in kako v tem znajde naša regija.

Tudi letos je glavni partner Weekend Media Festival  Adris grupa, ki že od samega začetka podpira Weekend in je nepogrešljiv član festivala, ki je že enajst let pozicioniran kot edinstveno zbirališče komunikacijskih strokovnjakov in predstavnikov medijev.

»Weekend Media Festival je stalen spremljevalec Adrisovih investicijskih prizadevanj za dvig kakovosti ponudbe v Rovinju. Rovinj je danes luksuzna turistična destinacija, a tudi prepoznavna destinacija. K temu je največ prispeval Weekend, ki je bil med prvimi in še vedno največjimi in najpomembnejšimi dogodki v Rovinju, na katerega smo domačini ponosni. Uspešnost in dolgotrajnost  Weekenda je rezultat zmagovitega festivalskega koncepta, ki združuje skrbno zasnovan izobraževalni in zabavni program ter edinstveno lokacijo stare tovarne, ki postane neke vrste majhno festivalsko mesto, idealno za ustvarjalno igro«, je povedala Kristina Miljavac iz korporativnega komuniciranja Adris grupa.

Weekend Media Festival | Foto:

 

Najboljša regionalna digitalna dela so izbrana v okviru nagrad  SoMo Borac in najboljših projektov 8. regionalnega BalCannesa.

V organizaciji Hrvaškega združenja za tržno komuniciranje (HURA) in Weekend Media Festivala bo letos potekal 8. BalCannes, kjer bodo ocenjeni najboljši agencijski projekti iz osmih držav regije. BalCannes je znan po svojem edinstvenem konceptu, v katerem 25 najboljših projektov leta izbirajo agencije, mediji in oglaševalci. Največjemu levu oziroma zmagovalcu bodo organizatorji BalCannesa povrnili stroške prijave projekta na tekmovanje Cannes Lions  za leto 2020. Agencije iz vse regije lahko prijavijo svoje projekte do 1. septembra 2019.

Najpomembnejša regionalna digitalna nagrada, SoMo Borac, se bo podelila na Weekendu in bo razkrila, kdo ima najboljše digitalne kampanje v devetih kategorijah. SoMo Borac se podeljuje že sedmo leto zapored, do sedaj je imelo 765 prijav, 124 skupnih statutov, 54 zmagovalcev, 122 članov žirije in okoli 2300 nagrajenih obiskovalcev. Letos je kategorijo virusnih blokad zamenjala kategorija One-Hit Wonder , nagrajena bo objava, ki je povzročila plaz reakcij, komentarjev in delitev. Prijave so že odprte in so možne do 3. septembra.

Poleg konstruktivnih in provokativnih razprav je Weekend znan po svojih najboljših zabavah. Tudi tokrat organizatorji pripravljajo različne glasbene programe in druženja dolgo v noč. Novost so tudi Weekend paketi, ki omogočajo rezervacijo nastanitve in kotizacijo.

Ne spreglejte