Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 9. 2017,
11.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek

Petek, 29. 9. 2017, 11.08

6 let, 6 mesecev

Največji svetovni spektakel The Beatles v Hali Tivoli: REMEMBER YESTERDAY

Oglasno sporočilo

12. oktobra 2017 bo v ljubljanski Hali Tivoli velik koncertni spektakel, posvečen 60. obletnici rojstva največje rock skupine vseh časov The Beatles. Na premierni turneji bodo uprizorili mednarodni glasbeni, plesni in vizualni pop rock spektakel Remember Yesterday – The Beatles Story, v katerem vas bodo skozi glasbo skupine The Beatles v pravem koncertnem vzdušju, podkrepljenem z vrhunsko zvočno, vizualno in odrsko ter plesno produkcijo, popeljali čez zgodovino ene največjih svetovnih rock skupin vseh časov The Beatles.

Projekt je nastal pod taktirko slovitega britanskega režiserja in scenografa Wayna Fowkesa (sodeloval je pri projektih, kot so Cavalia Odysseo – režiser in koreograf svetovno znanega spektakla s konji –, Absolute Beginners, Don Juan, Notredamski zvonar ...). Skupino The Backwards, vrhunsko tribute zasedbo Beatles, pod katero je podpisana McCartney Group, bo spremljal tudi 24-članski Royal Symphony Orchestra, ki je znan po sodelovanju pri velikih evropskih odrskih produkcijah, kot so Jesus Christ Superstar, Musical Classics, Abba in Sinfonie, Fantom iz opere in druge. Vodi ga dirigent Piotr Oleksiak. Omenjeni simfonični orkester ste že lahko slišali lani na odru Hale Tivoli, ko je nastopil na velikem spektaklu Queen – The Show Must Go on.

The Beatles Story | Foto:

Spektakel Remember Yesterday – The Beatles and Beyond obsega vsa tri ključna obdobja delovanja skupine. V šovu bodo pričarali duh časa in prostora s posebnimi avdiovizualnimi učinki, kostumografija skupine pa bo enaka originalni iz vseh njenih obdobij, pa tudi sama glasbila in način igranja The Beatles. Zgodba se bo začela v že legendarnem klubu Cavern, kjer so Beatles začeli svojo pot, od tam pa so se povzpeli v sam vrh svetovne glasbene scene vseh časov. Ob izjemnih glasbenih točkah zasedbe The Backwards in simfoničnega orkestra boste spremljali tudi vrhunske plesalce na urejenem in dovršenem odru, ob ravno tako neverjetnih svetlobnih in vizualno-digitalnih učinkih.

The Beatles Story | Foto:

The Backwards, ena najboljših svetovnih tribute skupin The Beatles, deluje ekskluzivno pod okriljem podjetja McCartney Group, podjetja družine Paula McCartneyja. Za njo je bogata kariera ene najslovitejših skupin, ki še vedno prinaša duh legendarnih The Beatles med njihove oboževalce. Zasedba že dolga leta po vsem svetu predstavlja zapuščino The Beatles skozi njihova različna obdobja, izvaja pa njihove največje uspešnice. V imenu dobrega šova imajo poleg izjemnih interpretacij pesmi The Beatles pripravljene kostume iz različnih obdobij in so kar dvojni zmagovalci Beatle Festa v New Yorku.

POSNETEK Z VAJE – SIMFONIKI & THE BACKWARDS BEATLES:

Simfonični orkester Royal Symphony Orchestra je bil ustanovljen leta 2000 za potrebe produkcije muzikala Evita. S produkcijo so po Evropi nastopali več let, kasneje pa tudi v predstavah in muzikalih, kot so Jesus Christ Superstar, Musical Classics, Abba in Sinfonie, Fantom iz opere in drugi. Musical Lite Orchestra vodi dirigent, skladatelj in aranžer Piotr Oleksiak, ki je v preteklosti sodeloval s številnimi opernimi hišami, filharmonijami in gledališči ter med drugim ustanovil Royal Symphony Orchestra. Dirigiral je na številnih koncertih, gledaliških predstavah in v muzikalih (Evita, Jesus Christ Superstar, Scrooge, From the Life of Musical Tailors, The Phantom of the Opera, Fire of Dance, Musical Starlight, The Gypsy Byron, Die Fledermaus, The Magic Flute, Iolanta, Eugene Onegin, Nacht der Operette, Spectacular Night of Queen).

POVABILO SKUPINE THE BACKWARDS

 

Ne spreglejte