SiolNET. Novice Volitve 2018
1,01

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Največjo podporo uživa SDS, sledita LMŠ in SD

1,01

termometer

volitve
Foto: STA

Zadnja javnomnenjska raziskava Politikon je pokazala, da največjo podporo med volivci uživa SDS, ki bi jo volilo 12,6 odstotka vprašanih, z 12,4 odstotka ji sledi Lista Marjana Šarca (LMŠ), tej pa SD z 10,6 odstotka. Skoraj zagotovo si lahko preboj v parlament obetajo še Levica, NSi in SMC.

SD po podpori sledijo Levica, ki bi jo volilo 6,5 odstotka vprašanih, NSi, ki bi jo volilo 5,4 odstotka vprašanih, SMC s 4,9-odstotno podporo in DeSUS, ki bi jo volilo 3,8 odstotka vprašanih. Lista stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije bi prejela 2,8 odstotka glasov, prav tako lista Združene levice in Sloge.

SNS in Stranko Alenke Bratušek bi volilo po 2,3 odstotka vprašanih, listo Kangler & Primc - Združena desnica pa dva odstotka. Ostale stranke in liste beležijo manj kot dvoodstotno podporo. Sicer 8,4 odstotkov vprašanih ne bi volilo nobene stranke, brez odgovora pa je bilo 12,1 odstotka vprašanih.

Na agenciji Valicon, ki opravlja anketo Politikon, ugotavljajo, da za vstop v parlament ni treba skrbeti še Levici, NSi in SMC, medtem ko se blizu roba za vstop gibljejo DeSUS, Lista stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije ter lista Združene levice in Sloge. Zelo blizu sta tudi SNS in Stranka Alenke Bratušek.

Raziskavo so izvedli v okviru spletnega panela Jazvem.si 8. in 9. maja na vzorcu 1024 oseb.

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • amarita / 11.05.2018. ob 14:12 +5 - 3

  ma dajte bodite malo resni ...da M.Sarec novi obraz kucanovega klana in foruma 21 je za 0,2% slabsi od JANEZA JANSE????!!! Koga zeliti peljati zejnega preko Save??? en smrkavec sistemski pajac..da se meri z najboljiskusenim slovenskim politikom!!!!

  +5 - 3
 • bog1953 / 13.05.2018. ob 10:56 +1 0

  V anketah vedno podprem SDS, a jih nikoli ne volim. In takšnih je veliko, ker na koncu niti glasbena skupina Victory ne prinese zmage.

  +1 0
 • Billurop / 11.05.2018. ob 18:03 +1 - 1

  Spet nekdo ni vzel tablet pred pisanjem komentarja.. v osnovi se na levici nekaj dogaja nedejavni politiki se menjajo.. in prav je tako.. Cerar si s svojim nedelom ni zaslužil vstopa v parlament.. preveč je mehek in neodločen.. v njegovi vladi najboljši ministri Pocivalsek.. Mramor in Klemenčič.. SD zgubljena v času in prostoru.. izpeta pesem.. prav je da volilno telo da priložnost Šarcu.. mlad z dobrimi rezultati na nivoju občine.. SDS izpeta zgodba.. zborovanje organizirajo v Prijedorju 😂😂😂😂

  +1 - 1
delitve: 152
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin