Petek,
6. 9. 2024,
16.19

Osveženo pred

6 ur, 50 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Natisni članek

napad vojna Rusija Ukrajina

Petek, 6. 9. 2024, 16.19

6 ur, 50 minut

V ruskih napadih na Pavlograd smrtna žrtev in več deset ranjenih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
Pavlograd | Ena oseba je v napadu umrla, 55 je bilo ranjenih, sporočilo notranjega ministrstva povzema francoska tiskovna agencija AFP. Med ranjenimi naj bi bila devetletna deklica ter dečka, stara štiri in 11 let. | Foto Reuters

Ena oseba je v napadu umrla, 55 je bilo ranjenih, sporočilo notranjega ministrstva povzema francoska tiskovna agencija AFP. Med ranjenimi naj bi bila devetletna deklica ter dečka, stara štiri in 11 let.

Foto: Reuters

V ruskih raketnih napadih na mesto Pavlograd v osrednji regiji Dnipropetrovsk je bil danes ubit en človek, več kot 50 ljudi je bilo ranjenih, med njimi trije otroci. Ukrajinske sile medtem poročajo o vnovičnem zavzetju dela mesta Nju Jork v regiji Doneck.

Po navedbah ukrajinskih letalskih sil je bilo z ruskega ozemlja proti Pavlogradu izstreljenih pet balističnih raket iskander. Ena oseba je v napadu umrla, 55 je bilo ranjenih, sporočilo notranjega ministrstva povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Zaradi napada je v mestu izbruhnilo več požarov, med drugim v stanovanju v enem od nebotičnikov, je povedal guverner regije Dnipropetrovsk Sergej Lisak. Po njegovih navedbah so med ranjenimi devetletna deklica ter dečka, stara štiri in 11 let.

Po navedbah oblasti je poškodovanih več stanovanjskih stavb in civilna infrastruktura, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tovarna eksploziva redna tarča

Rusija sicer redno napada Pavlograd, kjer se nahaja kemična tovarna za proizvodnjo eksploziva. Mesto, ki je pred začetkom vojne imelo približno sto tisoč prebivalcev, je približno sto kilometrov oddaljeno od frontne črte v sosednji regiji Doneck, kjer ruske sile napredujejo.

Medtem so iz ukrajinske brigade Azov sporočili, da so osvobodili del kraja Nju Jork v regiji Doneck, ki so ga ruske sile zasedle avgusta. Vnovično zavzetje je prvi uspeh ukrajinskih sil na tem delu fronte po več mesecih, poroča AFP.

Vladimir Putin
Novice Je Putin razkril, kaj je glavni vojaški cilj ruske vojske v Ukrajini?
Joe Biden
Novice ZDA v Ukrajino pošiljajo nov paket pomoči za več kot 220 milijonov evrov
Ukrajina Masaker
Novice V ruskem napadu na ukrajinski vojaški inštitut več deset mrtvih #video
Doneck
Novice Ruska vojska naj bi v Donecku zavzela še eno vas #video
Vladimir Putin
Novice Ukrajinska vojska sestrelila več kot 20 ruskih raket #foto #video