Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 7. 2022,
17.03

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

4

Natisni članek

žrtve kaznivih dejanj žrtve Etiopija

Torek, 5. 7. 2022, 17.03

1 leto, 9 mesecev

V napadu v Etiopiji ubitih najmanj 320 ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

4

V napadu v etiopski regiji Oromia je bilo v ponedeljek ubitih najmanj 320 ljudi, med njimi tudi več otrok, so za špansko tiskovno agencijo EFE sporočile številne priče napada. To je že drugi tovrstni napad v nekaj več kot dveh tednih, ki je terjal preko 300 smrtnih žrtev, oblasti pa zanj obtožujejo uporniško skupino OLA.

Oborožene osebe so v ponedeljek zvečer na območju Kellem Wollega v regiji Oromia streljale na civiliste, in sicer na pripadnike etnične skupine Amhara. Moške, ženske, otroke in starejše so množično pobili, napadalci pa naj bi zažgali tudi njihove hiše. Preživeli so se tako morali zateči v mošeje, so sporočile priče.

Rop
Novice Preplah v središču Celja: oborožen rop sredi belega dne

Uradnega števila smrtnih žrtev še ni, tako priče kot predsednik vlade Abiy Ahmed pa so za poboje obtožili Osvobodilno vojsko Oromov (OLA). Etiopska vlada namreč OLA uvršča med teroristične skupine zaradi povezav z uporniško Tigraysko ljudsko osvobodilno fronto (TPLF), ki se od leta 2020 bori proti vladnim silam.

Skupina, ki naj bi napad izvedla, se še ni odzvala

"To teroristično skupino bomo preganjali do konca in jo skupaj z našimi ljudmi tudi odstranili," je premier Etiopije zapisal na družbenem omrežju Twitter. Skupina OLA pa se na obtožbe zaenkrat še ni odzvala, poroča BBC.

V Etiopiji se v zadnjih letih znova stopnjuje etnično nasilje. Medtem ko je bila v zadnjih 20 mesecih večina pozornosti namenjena državljanski vojni na severu države, ki je povzročila eno najhujših humanitarnih kriz na svetu, so napetosti naraščale tudi v drugih delih države.

šola
Novice Žena predsednika pisala šoli: Če moj sin ne bo imel matematike 5 …

Podoben napad pred dvema tednoma

V podobnem napadu pred nekaj več kot dvema tednoma v okrožju Gimbi v regiji Oromia, za katerega je prav tako bila obtožena OLA, je po uradnih podatkih umrlo 338 ljudi, po mnenju aktivistov pa je dejansko število smrtnih žrtev še bistveno višje.

Morski pes
Novice Incident z morskim psom tudi na mestni plaži v Turčiji #video
Ne spreglejte