Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 7. 2008,
8.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 23. 7. 2008, 8.40

8 let

V Jeruzalemu okrepljena varnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izraelska policija je po torkovem napadu z buldožerjem v Jeruzalemu namestila okrepljene enote.

V napadu, do katerega je prišlo nedaleč od hotela King David, kjer naj bi minulo noč preživel tudi ameriški demokratski predsedniški kandidat Barack Obama, je bilo ranjenih 16 ljudi. Število policistov v Jeruzalemu so povečali predvsem na gradbiščih, saj želijo preprečiti prihodnje tovrstne napade, je povedal načelnik policije Bruno Štajn. Po napadu, ki ga je izvedel palestinski napadalec, so med drugim uvedli sistematičen nadzor zaposlenih na gradbiščih.

Napadi so dejanja posameznikov in ne organizacij Štajn je tudi poudaril, da so bili zadnji napadi v Jeruzalemu dejanja posameznikov in ne organizacij. V podobnem napadu je sicer napadalec z buldožerjem 2. julija ubil tri ljudi, ranjenih je bilo 30. Po besedah Štajna želi policija preprečiti povračilna dejanja judovskih skrajnežev. V incidentu v torek zvečer so namreč pravoverni Judje v vzhodnem Jeruzalemu ranili dva Palestinca.

Izraelski notranji minister Meir Šetrit je medtem izjavil, "da bo potrebno poiskati delavce v Izraelu, če se bo izkazalo, da med palestinski uslužbenci v vzhodnem Jeruzalemu dejansko obstaja nagnjenje do uporabe delovnih strojev za izvajanje napadov". Je pa Šetrit izključil možnost, da bi okoli 250.000 Palestincem v vzhodnem Jeruzalemu odvzeli izraelske osebne izkaznice.

Na obisku amerški predsedniški kandidat Obama Medtem bo danes v Izraelu in na zasedem Zahodnem bregu na obisku ameriški demokratski predsedniški kandidat Obama. Med enodnevnim obiskom, med katerim naj bi razjasnil svoja stališča do izraelsko-palestinskega konflikta, se bo med drugim srečal z izraelskim premierom Ehudom Olmertom in palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

Obiskal naj bi tudi spominski center za žrtve holokavsta Jad Vašem in mesto Sderot na jugu Izraelu, ki je bilo do nedavnega dogovora o prekinitvi ognja pogosta tarča palestinskega raketnega obstreljevanja. Sprehodil pa naj bi se tudi mimo Zidu objokovanja.

Ne spreglejte