Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 7. 2008,
9.05

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 24. 7. 2008, 9.05

8 let, 3 mesece

Trije močni potresni sunki na jugozahodu Kitajske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Jugozahod Kitajske, ki ga je maja prizadel katastrofalen potres, so danes stresli trije močni sunki. Umrl je en človek, 17 pa je bilo poškodovanih, so sporočile lokalne oblasti.

Sunki so stresli gorato območje pokrajine Sečuan, kjer je v potresu 12. maja umrlo skoraj 70.000 ljudi. Lokalne oblasti so sporočile, da so sunki porušili 360 hiš in poškodovali ali uničili več cest. Žarišča potresov so bila nekaj kilometrov vsak sebi na meji s pokrajino Gansu.

Več kot 10.000 gospodinjstev je za več ur ostalo brez elektrike, nekaj sto pa tudi brez vode. Iz varnostnih razlogov danes ne deluje železniški promet, saj je bila morda povzročena škoda na tirnicah. V številnih hišah so se razbila okna, v trgovinah so se podirali regali, pokali so vodovodi. Sprožili so se tudi posamezni zemeljski plazovi.

Po podatkih meteorološkega inštituta v Tokiu je bilo žarišče potresa pod morskim dnom 108 kilometrov od obale province Ivate na severovzhodu Japonske. Jedrske elektrarne v sosednjih provincah Fukušima in Mijagi v potresu niso utrpele škode.

Ne spreglejte