Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 5. 2012,
15.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 17. 5. 2012, 15.41

8 let, 5 mesecev

Putinova prva pot v tujino bo Belorusija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Ruski predsednik Vladimir Putin se bo na prvi uradni obisk na tuje v svojem tretjem predsedniškem mandatu opravil v Belorusijo in sicer konec maja.

Zatem pa naj bi obiskal še Nemčijo, Francijo, Kazahstan, Tadžikistan in Kitajsko, napovedujejo ruski mediji. Napovedan obisk v ZDA pa je Putin odpovedal.

"Naše povezovanje bo pridobilo nov zagon" "Naše sodelovanje in povezovanje bo pridobilo nov zagon," je napovedan obisk ruskega predsednika komentiral beloruski veleposlanik v Rusiji Andrej Kobjakov. Putin naj bi se v Belorusiji mudil od 31. maja do 1. junija.

Njegova prva pot bi sicer morala biti v ZDA na vrh skupine G8 in na srečanje z ameriškim predsednikom Barackom Obamo. Vendar pa so v Kremlju prejšnji teden ta obisk odpovedali. Putin naj bi bil preveč zaposlen s sestavljanjem nove vlade, so pojasnili.

Putin naj bi se z Obamo srečal na vrhu skupine držav G20 Ta Putinova odločitev bi lahko pomenila ohladitev odnosov med Moskvo in Washingtonom.

Predstavniki Kremlja in Bele hiše sicer zatrjujejo, da so odnosi ostali nespremenjeni. Putin naj bi se z Obamo srečal na vrhu skupine držav G20, ki bo potekal sredi junija.

Ne spreglejte