Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 11. 2022,
19.33

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

Natisni članek

Avstralija krokodili voda

Sreda, 23. 11. 2022, 19.33

1 leto, 5 mesecev

Nevaren avstralski prehod, ki ga zasedajo krokodili, dobil nadgradnjo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

Cahills Crossing, znameniti nasip na reki East Alligator River v narodnem parku Kakadu, je dolga leta veljal za zelo nevarno področje, saj so si turisti krokodile, ki jih na nasipu živi ogromno, ogledovali tik ob vodi. Sedaj pa so zgradili novo razgledno ploščad, iz katere si lahko turisti krokodile ogledajo na varni razdalji do reke. V preteklosti so se na prehodu že zgodile tragedije povezane z napadi krokodilov.

Cahills Crossing je širok le nekaj metrov, vendar velja za eno najnevarnejših vodnih mest v Avstraliji, saj je dom približno 120 krokodilov, nekateri v dolžino merijo tudi do pet metrov.

Nevarno območje, a turisti se za opozorila ne zmenijo

"Videti so enako in njihova barva je popolnoma enaka kot kamenje," je dejal Rob, ki je z družino obiskal prehod. Njegova žena Nat Stupka je povedala, da je prehod običajno poln turistov, čeprav je veliko opozoril, naj se držijo stran od roba vode. Toda popotniki še vedno nevede tvegajo svoja življenja, ko se približajo prehodu, poroča DailyMail.

Italijanska policija
Novice Tragedija v Italiji: 81-letnico ujel za vozilo in jo osem kilometrov vlekel po cesti

Na območju so se že zgodile tragedije

Območje narodnega parka Kakadu je v preteklosti že zaznamovala tragedija, v kateri je leta 2017 umrl en človek, potem ko je poskušal peš prečkati nevarno območje.

Leta 1987 je 40-letnega Kerryja McLoughlina obglavil krokodil, medtem ko je na tem območju lovil ribe. Podobno je bila lani skupina turistov prisiljena plavati v vodi, polni krokodilov, potem ko je njihov subaru forester zabredel v reko.

Krokodili so navajeni človeškega prečkanja reke

Nat Stupka je povedala, da so krokodili v vodi navajeni človeških dejavnosti in se ne premaknejo, ko vozila prečkajo prehod. "Nekaj ​​avtomobilov je prečkalo prehod in krokodil je kar ostal tam, sploh se ni umaknil s poti," je še dodala.

hrvaška nogometna reprezentanca
Sportal Hrvaški navijaški šov v Dohi: za prevoz zastave velikanke odšteli tisoč evrov #video

Ploščad so nadgradili in turistom zagotovili varno opazovanje plenilcev

Nadgrajeno opazovalno ploščad so odprli 28. septembra in vključuje prostor za piknik ter tri razgledne ploščadi, ki jih povezuje sprehod po deževnem gozdu. Tamkajšnja ministrica za okolje Tanya Plibersek, ki je po rodu sicer Slovenka, je dejala, da je posodobitev v vrednosti slabih treh milijonov evrov zagotovila varno izhodišče za obiskovalce, da lahko opazujejo krokodile v Kakaduju.

Ne spreglejte