Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 2. 2009,
15.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 27. 2. 2009, 15.07

8 let

Netanjahu in Livnijeva brez dogovora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mandatarju za sestavo nove izraelske vlade Benjaminu Netanjahuju ni uspel prepričati zunanje ministrice Cipi Livni in njene stranke Kadima v sodelovanje v novi vladi.

Izraelska zunanja ministrica je po 90-minutnih pogovorih v Tel Avivu sporočila, da se Kadima ne bo pridružila koaliciji pod vodstvom Netanjahuja. Povedala je, da na srečanju, drugem po predčasnih parlamentarnih volitvah 10. februarja, nista dosegla dogovora o nekaterih po njenem mnenju ključnih vprašanjih. Netanjahu: Koalicija s Kadimo ni mogoča Kot je povedal Netanjahu, koalicija z zunanjo ministrico Livnijevo ni mogoča. "Storil sem vse, kar je mogoče, da bi dosegel enotnost, vendar sem, na moje veliko obžalovanje, naletel na kategorično zavračanje Livnijeve," je poudaril vodja desne stranke Likud. Livnijeva sicer še ni dokončno zaprla vrat pogovorom z Netanjahujem.

Razkol glede palestinske države Livnijeva, ki vodi sredinsko Kadima in je bila na izraelski strani glavna pogajalka s Palestinci, podpira oblikovanje palestinske države na Zahodnem bregu in na območju Gaze, čemur pa Netanjahu nasprotuje. Voditelja tega razkola nista uspela preseči.

Livnijeva: Netanjahu ne verjame v mirovni proces Ministrica je v pogovoru za dnevnik Maariv sicer poudarila, da Netanjahu ne verjame v mirovni proces in je ujet v tradicionalno vizijo desnega krila. V teh okoliščinah pa je po njenih besedah najboljša možnost služiti Izraelcem iz opozicijskih klopi.

Vendar naj bi Netanjahu ameriškemu odposlancu za Bližnji vzhod Georgeu Mitchellu v četrtek na sestanku za zaprtimi vrati zatrdil, da namerava pospešiti mirovna pogajanja s Palestinci. Zagotovil naj bi tudi, da bo spoštoval zaveze, ki so jih dale prejšnje izraelske vlade.

Ne spreglejte