Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 8. 2015,
17.24

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 8. 2015, 17.24

8 let, 5 mesecev

Na Madžarskem začeli gradnjo sporne ograje, narejena naj bi bila septembra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Na Madžarskem so se zjutraj začela dela na 175 kilometrov dolgi ograji vzdolž meje s Srbijo, ta naj bi ustavila migrante, ki se prek Madžarske prebijajo v EU. Dela so stekla na 12 različnih krajih.

Ograjo gradijo vojaki in kakih 300 brezposelnih, ki delajo v dveh izmenah, končana pa naj bi bila do 31. avgusta.

Gradi se v bližini mejnih prehodov Asotthalom na madžarski strani meje ter Bački Vinogradi na srbski. Teren je bil pripravljen vnaprej, tako da so danes že postavljali betonske stebre, ki bodo nosili železno ograjo, visoko tri ali celo več metrov, z bodečo žico na vrhu.

Strošek gradnje bo 95 milijonov evrov Madžarska vlada naj bi za gradnjo ograje ter začasno namestitev nezakonitih priseljencev namenila okoli 29 milijard forintov (95 milijonov evrov).

Vlada je med drugim izdala uredbo, po kateri bo vsak, ki bo kakorkoli oviral gradnjo sporne ograje, kaznovan z globo 300 tisoč forintov (sto evrov). Približno 15 evrov kazni bo moral plačati vsak, ki bo nepooblaščen vstopil na območje gradnje.

Madžari podpirajo gradnjo Na Madžarsko naj bi letos po nekaterih ocenah prišlo kar 300 tisoč migrantov, od tega skoraj vsi prek Srbije. Večina Madžarov gradnjo ograje podpira.

Ne spreglejte