Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 7. 2011,
9.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

protest vlada

Nedelja, 17. 7. 2011, 9.23

8 let

Mubarak padel v komo, zdravnik kritično stanje zavrnil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji egiptovski predsednik Hosni Mubarak, ki je na zdravljenju v bolnišnici v Šarm el Šejku, je padel v komo, je sporočil njegov odvetnik.

Bivši predsednik ima težave s srcem, nekateri nepreverjeni podatki pa namigujejo tudi na raka.

"Obvestili so me, da se je Mubarakovo zdravstveno stanje poslabšalo, zato sem zdaj na poti v Šarm el Šejk," je povedal odvetnik Farid el Deeb.

Zdravnik: Njegovo stanje je stabilno Mediji pa medtem poročajo o izjavi zdravnika, ki trdi, da koma za 83-letnika ni nič posebnega. "Občasno pade v komo, vendar je njegovo stanje stabilno," je povedal neimenovani zdravnik.

Mubarak je v priporu v bolnišnici vse odkar je moral po množičnih protestih 11. februarja sestopiti z oblasti.

Preoblikovali bodo vlado Medtem je egiptovski premier Esam Šaraf pod pritiskom protestnikov danes napovedal preoblikovanje vlade in že povlekel prve poteze v tej smeri. Novo vlado naj bi predstavil v ponedeljek, v soboto pa je imenoval dva nova namestnika premiera. Z napovedanimi spremembami skuša vodja egiptovske prehodne vlade pomiriti protestnike, ki v zadnjih dneh stopnjujejo pritisk zaradi počasnega napredovanja prodemokratičnih sprememb v državi. Šaraf je za svoja namestnika imenoval znanega ekonomista Hazema Beblavija in vodjo stranke Vafd Alija al Silmija.

Odstopil je zunanji minister al Orabi Odstopil je tudi zunanji minister Mohamed al Orabi, ki je bil na položaju manj kot mesec dni. Kot je pojasnil, se je za to odločil, da "bi premieru prihranil nevšečnosti pri pogajanjih o spremembah v vladnem kabinetu".

Konec sojenj civilistom na vojaških sodiščih? Ena od ključnih zahtev protestnikov, ki v več stotinah še vedno vztrajajo na kairskem trgu Tahrir, je tudi odprava sojenj civilistom na vojaških sodiščih, ki so po strmoglavljenju režima dolgoletnega voditelja Hosnija Mubaraka vse pogostejša.

Vladajoči vrhovni svet oboroženih sil je pozno v soboto delno ugodil zahtevam protestnikov. Na svoji Facebook strani je sporočil, da bodo vojaške sodne procese proti civilistom omejili na posilstva, napade na policijo in oboroženo nasilje.

Ne spreglejte