Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2013,
8.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ladja za križarjenje

Četrtek, 14. 2. 2013, 8.21

8 let

Luksuzna križarka obstala sredi morja, potniki se tepejo za hrano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Razmere na luksuzni križarki, ki je zaradi težav s pogonom obstala sredi Mehiškega zaliva, so se močno poslabšale. Na krovu primanjkuje hrane, na plovilu pa tudi močno zaudarja po urinu.

Ameriška luksuzna ladja za križarjenja Carnival Triumph že od nedelje miruje zaradi požara, ki je zajel motor plovila, ladji pa onemogočil, da bi nadaljevala svojo pot. Pretreseni potniki zgodbe o razmerah na ladji svojim svojcem in prijateljem prenašajo prek mobilnih telefonov.

Na ladji naj bi zaradi nepričakovanega postanka močno primanjkovalo hrane, potniki morajo po več ur skupaj čakati na mrzle sendviče s čebulo in kumaricami, ko pa zaloge enkrat začenjajo pohajati, se začneta tudi prerivanje in boj za hrano, pripovedujejo potniki.

Pet delujočih stranišč za 4200 potnikov "Ogabno je. Nekaj najhujšega, kar sem videla v življenju," je za ameriški CNN povedala Ann Barlow, ena izmed potnic na ladji. Njen mož Toby je opisal razmere na ladji. "Ker je na ladji samo še pet delujočih stranišč, so potniki prisiljeni male in velike potrebe opravljati v plastične vrečke in kabine za prhanje," pravi Toby. Ladja je ob nesreči prevažala 4.200 ljudi.

Do ladje so sicer že prispeli prvi vlačilci, ki bodo ogromno plovilo v naslednjih dneh poskušali odvleči do obale zvezne države Alabama. To pa ni prva težava omenjene ladje. Lanskega januarja je imela prav tako težave s pogonom, vodstvo družbe Carnival Cruise Line pa je zagotovilo, da omenjena incidenta nista povezana med seboj.

Zdravniki svarijo pred izbruhom bolezni Zdravniki pa svarijo tudi, da bi na ladji lahko prišlo do izbruha bolezni. Sanitarni pogoji so namreč katastrofalni, ladja pa pluje po vročem Mehiškem zalivu. Tako bi se lahko okužila tudi hrana. Zdravniki pravijo, da bodo morali potniki še nekaj tednov po vrnitvi podrobno opazovati svoje zdravje.

Ko bo ladja prispela v pristanišče in bodo razrešena carinska vprašanja, bo sicer organizator potnikom ponudil prevoz v Houston oz. Galveston, kjer se je križarjenje začelo, ter prenočišče v New Orleansu. Rezervirali so okoli 100 avtobusov, več kot 1500 hotelskih sob v New Orleansu ter organizirali več čarterskih poletov.

Potnikom pa se bodo poskušali odkupiti s 500 dolarji, brezplačnim poletom domov, povrnitvijo stroškov potovanja in večine stroškov na krovu ter brezplačnim nadomestnim križarjenjem. Večina svojcev potnikov je sicer mnenja, da slednjega njihovi najbližji vsekakor ne bodo izkoristili.

Ne spreglejte