SiolNET. Novice Svet
0,68

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Kalifornija: v strelskem napadu na srednji šoli ubita ena oseba, pet ranjenih #video

0,68

termometer

Policija v ameriški zvezni državi Kaliforniji je aretirala srednješolca, ta je osumljen novega strelskega napada na ameriških šolah. Osumljenec za napad v Santa Clariti, čigar imena še niso objavili, je zgodaj zjutraj ob začetku pouka ubil najmanj eno osebo, pet pa jih je ranil.

Napad teksas Novice Strelski pohod v Teksasu: dva človeka umrla, 14 ranjenih

Šerif okrožja Los Angeles Alex Villanueva je za medije povedal, da so osumljenca prijeli in se zdravi v bolnišnici. Strelec je ubil žensko, dva moška pa sta v kritičnem stanju. Ranjeni so bili še dve ženski in moški, vendar lažje. Uvodoma ni bilo jasno, ali je šlo za srednješolce ali starejše osebe.

Osumljenec dijak azijskega videza

Po izbruhu nasilja na srednji šoli Saugus v Santa Clariti, kakih 80 kilometrov severno od Los Angelesa, je policija začela iskati osumljenca, ki so ga priče opisale kot dijaka azijskega videza.

Šolo z 2.300 dijaki so zavzele močne policijske sile, te so po aretaciji osumljenca za vsak primer evakuirale dijake in preverile, ali ni kje še kdo s podobnimi namerami. Za zdaj še ni znano, kakšne poškodbe je dobil osumljenec in na kakšen način, prav tako ne, kakšno orožje je uporabil.

Tamkajšnje oblasti so zaradi varnostnih ukrepov evakuirale učence srednje šole.


Ameriški dijaki in drugi šolarji so zaradi pogostih strelskih napadov zadnja leta nenehno v stanju pripravljenosti. Namesto da bi se šolali, se morajo redno uriti v ukrepanju ob izbruhu strelskega nasilja.

Kako naj zabarikadirajo vrata, kako in kam naj pobegnejo in, če je mogoče, poskušajo ustaviti napadalca. Američani se svojemu orožju ne nameravajo odpovedati, politiki v Washingtonu na čelu s predsednikom Donaldom Trumpom pa so pod vplivom orožarskih lobijev in niso sposobni ukrepanja razen izrekanja sožalj in molitev za žrtve.

Streljanje v Rusiji Novice Dijak z lovsko puško streljal na sošolce, enega ubil, nato sodil sebi #video

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slomevzha1 / 14.11.2019. ob 23:05 +2 0

  Amiji so postali ujetniki v lastni državi. Kljub razvpiti in hvale polnih ust demokraciji, ostajajo talci orožarskih lobijev. Neverjetno je, da ustava ni predvidela mehanizma, da se prebivalci brez pokvarjenih politikov znebijejo orožarske mafije. USA so nastale z genocidom nad avtohtonim prebivalstvom in se lahko zgodi, da bodo v lastnem nasilju tudi izginile.

  +2 0
 • Wolf / 15.11.2019. ob 06:30 0 0

  Pa še glede omejevanja orožja; kako priročno je zraven članek o streljanju na ruski šoli, kjer naj bi bilo orožje strogo omejeno -> "V Rusiji, kjer veljajo stroga pravila za lastništvo strelnega orožja, strelski napadi v šolah niso pogosti. Oktobra lani je na polotoku Krim najstnik na srednji šoli ubil 20 ljudi, še 40 pa jih je ranil." Očitno so Rusi boljši strelci.

  0 0
 • Wolf / 15.11.2019. ob 06:23 0 0

  ZDA bodo propadle zaradi multikulti sranja, imigracij in feminizma. Toliko opevani "talilni lonec" propada zaradi levičarske politike identitete. Navadni državljani pa niso neumni da bi se odpovedali orožju, ker točno vidijo, da niti policija niti vojska nista sposobna zaščiti mej države, kje šele posamezne hiše. Pa še malo zgodovine-> ZDA so nastale z osvobodilno vojno proti angleškemu kralju.

  0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin