Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2013,
20.05

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

princ princesa princ Edward grofica Sophie

Petek, 28. 6. 2013, 20.05

3 leta, 10 mesecev

Japonski dvorni par v Postojnsko jamo, britanski spoznaval lipicance (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V teh dneh se pri nas mudijo visoki dvorni gostje. Japonski princ in princesa sta se navduševala nad Postojnsko jamo, medtem ko si je britanski princ z ženo ogledal nastop lipicancev.

Japonski princ Akišino in princesa Kiko sta na drugi dan obiska v Sloveniji obiskala Postojnsko jamo. Princ Akišino, ljubitelj živali, je bil posebej navdušen nad predstavitvijo bogatega in raznovrstnega življenja v postojnskem podzemnem svetu.

Visoka japonska gosta sta pred tem obiskala Univerzo v Ljubljani (UL). Rektor univerze Stanislav Pejovnik, ki ju je s sodelavci sprejel v prostorih rektorata, jima je predstavil univerzo in njeno delovanje, nato pa sta srečala še s študenti japonologije na Filozofski fakulteti UL in se z njimi pogovarjala v japonščini.

Na programu sta imela še obisk čipkarske šole v Idriji in idrijskega mestnega muzeja na gradu Gewerkenegg. Zadnji dan obiska bo par na gradu Brdo sprejela še premierka Alenka Bratušek, s katero sta se že včeraj srečala britanski princ Edward in grofica Sophie.

Britanski princ in žena sta sicer medtem že sklenila svoj prvi obisk v Sloveniji. Grof wesseški je nastopil kot častni govorec na poslovnem zajtrku in podelil zlata priznanja udeležencem Mednarodnega priznanja za mlade. V nagovoru ob zajtrku je poudaril, da je treba mladim omogočiti, da uresničijo svoje sanje; treba jim je dati možnost, da sledijo svojim željam, saj bodo tako največ prispevali k skupnosti.

Na Brdu pri Kranju se je nato skupaj s predsednikom republike Borutom Pahorjem udeležil podelitve priznanj Mednarodnih priznanj za mlade (MEPI), gre za program za spodbujanje dosežkov mladih, ki je v Veliki Britaniji znan pod imenom Duke of Edinburgh's award, Edward pa je predsednik sveta te organizacije.

Britanski gost je nato skupaj z ženo Sophie obiskal še Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje – CIRIUS Kamnik, kjer sta si ogledala predstavitev terapevtskega jahanja in skupaj z varovanci centra še nastop klasične šole jahanja, ki jo izvajajo v sodelovanju s Kobilarno Lipica.

Ne spreglejte