Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 1. 2009,
19.40

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 23. 1. 2009, 19.40

8 let, 5 mesecev

Indijskega premiera bodo v soboto operirali na srcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Zaradi operacije na srcu bo indijski premier Manmohan Singh konec tedna preživel v bolnišnici, nato pa naj bi bil do marca na okrevanju.

V času Singhove odsotnosti bo posle premiera najverjetneje začasno prevzel indijski zunanji minister Pranab Mukherjee, čeprav sam tega ni želel potrditi.

Singh bo posle premiera znova začel opravljati marca 76-letnega Singha bodo zdravniki v Bombaju (Mumbai) predvidoma operirali v soboto. Zdravniški izvidi naj bi v preteklih dneh pokazali, da ima indijski premier več zoženj srčne koronarne arterije, zaradi česar mu bodo kirurgi ob sobotnem operativnem posegu opravili obvod. Kot so ob tem poudarili neimenovani zdravniški viri, bo okrevanje po operaciji zahtevalo predvsem veliko počitka, zato bo Singh posle premiera znova začel opravljati šele marca.

Posle predsednika vlade bo začasno opravljal Meukherjee V tem času je pričakovati, da bo posle predsednika vlade začasno opravljal Meukherjee, ki je tudi sicer drugi najvidnejši predstavnik stranke Združeno napredno zavezništvo (UPA), takoj za Singhom. Kljub temu sam tega ni želel komentirati. "To so teoretični predlogi. Ne vemo, kako dolgo bo trajalo in kaj vse se bo zgodilo," je na novinarska vprašanja o začasnem vodenju vlade odgovoril Mukherjee.

Singh je podobno operacijo prestal že dvakrat V preteklih tednih so se že pojavila številna ugibanja o zdravstvenem stanju indijskega premiera, saj je sam večkrat potožil nad bolečinami v prsih. Zdravniki so kljub temu kasneje poudarili, da Singh ni v nikakršni nevarnosti. Podobno operacijo, kot ga čaka v soboto, je doslej prestal že dvakrat - prvič pred 19. leti v Londonu, drugič pa so operativni poseg opravili leta 2004. Indijski mediji ob tem še poudarjajo, da je Singh tudi sladkorni bolnik.

Ne spreglejte