Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 11. 2013,
12.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Francija policija streljanje

Torek, 19. 11. 2013, 12.34

8 let

Francoska policija mrzlično išče pariškega strelca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Policija v Parizu je sprožila množično iskalno akcijo za moškim, ki je v ponedeljek streljal v uredništvu časnika Liberation in huje ranil fotografa.

Po domnevah policije naj bi isti moški stal tudi za streljanjem pred sedežem banke Societe Generale v francoski prestolnici, kot tudi za petkovim incidentom na sedežu televizije BFMTV.

Preiskovalcem moškega za zdaj ni uspelo identificirati Preiskovalcem moškega, ki ga je francoski notranji minister Manuel Valls označil za resnično grožnjo, za zdaj ni uspelo identificirati.

Zaradi podobnosti med incidenti, načinom ravnanja, najdenim strelivom in posnetki nadzornih kamer pa domnevajo, da gre za istega storilca. Šlo naj bi za belca povprečne rasti, starega med 35 in 45 let.

Streljal še pred vhodom v poslopje Societe Generale Moški, ki je v ponedeljek okoli 10.15 s puško streljal po prostorih Liberationa in ranil 23-letnega pomočnika fotografa, naj bi nato prečkal mesto in kasneje v poslovnem okrožju La Defense streljal še pred vhodom v poslopje Societe Generale, pri čemer ni zadel nikogar.

Zatem naj bi ugrabil avtomobil in voznika prisilil, da ga je pripeljal do bližine Elizejskih poljan. Isti storilec naj bi že v petek vdrl v pariški sedež televizije BFMTV in tam grozil zaposlenim.

Policija po streljanju prejela več sto klicev Policija je po torkovem streljanju prejela več sto klicev, kar jim je pri preiskavi pomagalo napredovati. Ker storilca še niso ujeli, so danes policiste namestili pred poslopji medijev, pa tudi po Elizejskih poljanah in ob vhodih na postaje podzemne železnice.

Francoski predsednik Francois Hollande je med obiskom v Jeruzalemu posvaril, da "bi lahko napadalec še vedno ubijal, jutri ali kadarkoli". Minister Valls pa je javnosti zagotovil, da bodo oblasti storile vse, kar je mogoče, da bodo storilca ujele.

Motivi niso jasni Njegovi motivi niso jasni, se pa o njih po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes sprašuje vsa Francija. Policija naj bi bila zaskrbljena predvsem zaradi izjav očividcev, ki so povedali, da je bil storilec miren in odločen moški, ki je očitno vedel, kaj dela.

"Možakar je potegnil orožje iz torbe in dvakrat ustrelil v prvega človeka, ki ga je zagledal. Ni trajalo več kot deset sekund," je časnik Liberation danes citiral enega izmed sodelavcev.

Fotograf še vedno v kritičnem stanju Direktor časnika Liberation Nicolas Demorand pa je povedal, da je 23-letni fotograf, ki je v ponedeljek prvič prišel v službo, po streljanju pa so ga v kritičnem stanju odpeljali v bolnišnico, še vedno v kritičnem stanju, a mu gre nekoliko bolje.

S časopisa so že prej sporočili, da so v prsi in trebuh ustreljenega fotografa operirali in da je sedaj na oddelku za intenzivno nego.

Ne spreglejte