SiolNET. Novice Svet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

81 odstotkov Nemcev meni, da je Merklova naredila zmešnjavo z migrantsko politiko

0

termometer

 | Foto:
Januarja je v Nemčijo prišlo okoli 91 tisoč prosilcev za azil, medtem ko jih je bilo decembra lani 127 tisoč, je sporočilo nemško notranje ministrstvo. Nemci so nezadovoljni z migracijsko politiko.

Zmanjšanje števila prosilcev za azil v Berlinu pripisujejo zimi. Skupaj je lani v Nemčijo prišlo okoli 1,1 milijona beguncev in migrantov. Nemške oblasti želijo zagotoviti, da bo ta številka letos precej nižja. Kanclerka Angela Merkel vztraja, da je prava rešitev diplomacija, kljub temu pa je Nemčija zaostrila azilno politiko.

Nemška vlada je včeraj sprejela predlog zakonodaje, ki so ga nemški mediji označili za drugi azilni paket. Predlog nove zakonodaje med drugim vzpostavlja posebne sprejemne centre na mejah, kjer bodo prošnje prosilcev za azil iz držav, ki veljajo za varne, obravnavali hitro, nato pa migrante verjetno tudi hitro vračali v domovine. Pri tem zakonodajni sveženj dopolnjuje seznam t. i. varnih držav z Marokom, Alžirijo in Tunizijo.

Anketa je pokazala, da 63 odstotkov Nemcev podpira postavitev zgornje meje za begunce in migrante tudi v Nemčiji. Kar 81 odstotkov Nemcev meni, da vlada situacije z migranti ne nadzira. Manjšanje socialnih izdatkov za begunce bi pozdravilo 88 odstotkov vprašanih, 78 odstotkov pa jih podpira uvrstitev Maroka, Alžirije in Tunizije na seznam t. i. varnih držav. Da je vračanje posameznikov, ki ne nameravajo zaprositi za azil, dobro, ocenjuje 77 odstotkov vprašanih.

Naklonjenost Nemcev do beguncev, ki bežijo z vojnih območij, ostaja, pri 94 odstotkih, še naprej velika, med podporniki desničarske stranke Alternativa za Nemčijo (AfD) je ta odstotek 76.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin