Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 7. 2012,
14.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 17. 7. 2012, 14.10

7 let, 12 mesecev

Zver napoveduje varčevanje v uradu predsednika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kandidaturo Milana Zvera za predsednika republike je do zdaj podprlo že več kot 5.000 posameznikov, je SDS objavila na Twitterju. Milan Zver v tako kratkem času ni pričakoval tolikšne podpore.

Zver, ki bo na jesenskih predsedniških volitvah nastopil kot kandidat SDS in s podporo NSi, je v prvem odzivu za Planet Siol.net dejal, da so občutki ob tem prijetni, še posebej zato, ker je številka tako vrtoglava. "Moram priznati, da ko smo začeli to akcijo podpore, nisem pričakoval, da bo v tako kratkem času nastala tako velika mreža podpore." Dodal je, da bodo akcijo nadaljevali, saj je to "neka lepa aktivnost, ki ne stane nič. V teh časih je pomembno, da nismo potratni med kampanjo."

Ta podpora še ne prejudicira njegovega načina vstopa v formalno kampanjo Zver je še pojasnil, da ta podpora še ne prejudicira njegovega načina vstopa v formalno kampanjo in da gre v tem primeru le za nabiranje splošne podpore.

Podpora znanih imen ga še posebej motivira Podporo njegovi kandidaturi je do zdaj izkazalo že več vidnih predstavnikov političnega in družbenega življenja v Sloveniji. Med njimi tudi državna sekretarka na ministrstvu za notranje zadeve in kandidatka za predsednico republike leta 2002 Barbara Brezigar, nekdanji predsednik DZ in nekdanji poslanec SDS France Cukjati, pisatelj Drago Jančar, predsednik Zbora za republiko Lovro Šturm, teolog Ivan Štuhec, zgodovinar Stane Granda, akademik Janko Kos ter direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič.

Predsedniški kandidat je ob tem za Planet Siol.net povedal, da ga vsako tako ime še posebej motivira in mu da dodatno energijo, ki jo bo potreboval v poletnih mesecih. Zaupal nam je še, da bo tudi čez poletje njegovo delo povezano z nabiranjem podpore, čeprav se formalna kampanja še ne bo začela.

Brezigar: Bistvo, da je človek skromen Iz zanesljivih virov smo dobili informacijo, da bo Zver v sredo predstavil predlog varčevalnih ukrepov v uradu predsednika države. Informacijo je za naš portal potrdila državna sekretarka na ministrstvu za notranje zadeve Barbara Brezigar, ki sodeluje v Zverovem volilnem štabu.

"Zver bo sam točno povedal, kaj vse in na katerem področju se še lahko varčuje," je povedala. Po njenem mnenju pa je bistvo, da je človek skromen – v svojem osebnem življenju, še posebej pa, če trošiš proračunska sredstva. "Predsednik države veliko potuje, stroški, ki jih predstavljajo prenočevanja in prevozi, so lahko zelo visoki in na tem področju se lahko veliko prihrani, a vseeno ohrani dostojnost funkcije," je prepričana Brezigarjeva. Dodala je, da podpira zgled, ki ga bo dal, ko bo kot predsednik države znižal stroške in se odrekel nepotrebnemu razkošju.

Ne spreglejte