SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Župan Janković: Zgled dobrega direktorja je Dušan Mes na železnicah (video)

1

termometer

Nadzorniki bodo morali sami sprejeti odgovornost za najprimernejšega med štirimi kandidati za vodenje Luke, trdi Zoran Janković.

Ljubljanski župan Zoran Janković je še opozoril, da za stečaje podjetij niso odgovorne le uprave podjetij, ampak tudi nadzorniške ekipe. Janković je danes zanikal, da naj bi pritiskal na člane nadzornega sveta Luke Koper, da za novega predsednika uprave podjetja imenujejo državnega sekretarja v kabinetu predsednice vlade, nekdanjega poslanca in člana Pozitivne Slovenije Gašparja Gašparja Mišiča.

"Niti ne vem, kdo vse so člani novega nadzornega sveta Luke Koper," poudarja Zoran Janković. Strankarske kadrovske politike ne želi primerjati z imenovanjem Roberta Časarja za prvega moža Luke v času prve Janševe vlade. "Vlada Alenke Bratušek in Pozitivna Slovenija nista odstavila nobenega direktorja v gospodarstvu, zelo drugače pa je bilo v tistem mandatu, ko je bilo treba odstaviti uspešne direktorje," je prepričan ljubljanski župan in zamrznjeni predsednik Pozitivne Slovenije. Janković: Sem proti temu, da je strankarska izkaznica že minus Zoran Janković je proti razumevanjem, da je za nekoga, ki je član stranke, to že avtomatski minus. Glavni problem Slovenije je, da ima preprosto premalo dobrih direktorjev. Dušan Mes na Slovenskih železnicah, ki spet poslujejo z dobičkom, je primer dobrega direktorja. "Pri direktorjih je na koncu pomemben le rezultat, tako kot v športu," opozarja ljubljanski župan.

V Sloveniji bi moral zagnati velike infrastrukturne projekte tudi drugi železniški tir med Divačo in Koprom, kar bi tudi mladim ponudilo nova delovna mesta, je še prepričan ljubljanski župan.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin