Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 4. 2014,
13.32

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zoran Janković

Torek, 22. 4. 2014, 13.32

8 let, 2 meseca

Zoran Janković: Kandidiram, da bom predsednik stranke (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Z Alenko Bratušek se zelo dobro razumeva in če bi bila tu, bi bili presenečeni. Ne gre za spopad Zoran Alenka. Imava pa drugačne poglede, kaj je odgovornost stranke," pravi Zoran Janković.

"Kandidiram, da bom predsednik stranke," o petkovem kongresu Pozitivne Slovenije, kjer se bodo člani odločali, kdo bo predsednik PS, Bratuškova ali Janković, pravi Zoran Janković. Moti ga, da druge koalicijske stranke PS diktirajo, kdo je bolje, da je predsednik stranke. "Ne vem, zakaj bi vlada razpadla, če bi bil jaz predsednik. Preostalim svetujem, da se vsak ukvarja s svojo stranko," je župan Ljubljane kritičen do izjave koalicijskih prvakov, da bi ob njegovi izvolitvi padla vlada: "Virant in Erjavec sta pokazala, da odlično obvladata politično zvrst, in sicer to, da skačeta iz ene v drugo vlado."

Janković poudarja, da so razlogi za razpad vlade, če bi bil on spet predsednik PS, iz trte izviti. Sprašuje se, zakaj bi sploh padla vlada, prav tako ga motijo besede nekaterih, ki strašijo, da bo na oblast spet prišel Janez Janša, če bi se to zgodilo. "Ne vem, kako bi Janša prišel na oblast," pravi Janković, ki poudarja, da bi moral dobiti vsaj 50 odstotkov na volitvah, saj so preostale stranke napovedale, da z njim pač ne gredo v vlado.

"Jaz grem na volitve zmagat. Vedno želim zmagati. Ko hodim ali tečem, želim premagati zastavljeno razdaljo, ko igram tenis, želim zmagati, pa četudi bi na drugi strani stal Goran Prpič. Vedno želim zmagati."

Bratuškova je prinesla mir v državo Ustanovitelj Pozitivne Slovenije pravi, da si ne želi iti v vlado, in pohvalil Bratuškovo, da je v Slovenijo prinesla prepotreben mir. Moti pa ga, da se aktualna vlada ni lotila nekaterih projektov, ki jih je PS napovedala. "Jaz ne morem mimo tega, da se ni začela graditi tretja razvojna os, da se ni začel graditi drugi železniški tir Divača−Koper," je oster Janković, ki tudi meni, da je projekt slabe banke izjemno slaba rešitev in da je bil projekt nepremičninskega zakona izpeljan površno.

Bratuškova ga je za nasvet vprašala le enkrat Poudaril je, da se ni odločil pri nobeni potezi vlade in da jo podpira. "Pozitivna Slovenija je dobila volitve na čelu z mano. Danes lahko rečem, da to ni politika, ki smo jo obljubili," pravi Janković, ki bi se vodenja najpomembnejših projektov lotil tako kot na mestni ravni: "S konkretnimi projekti in konkretnimi datumi, da ljudje lahko ocenijo delo." Ob tem je ponovno poudaril, da komaj čaka, da bo lahko svojo nedolžnost dokazal na sodišču.

Bratuškova danes ni hotela govoriti o prihajajočem kongresu PS.

Ne spreglejte