SiolNET. Novice Slovenija
0,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znani rezultati jesenskega roka splošne mature

0,27

termometer

Matura
Letošnji jesenski rok mature je trajal šest dni. Foto: STA

Dijaki in vsi preostali kandidati, ki so splošno maturo opravljali v jesenskem roku, bodo danes seznanjeni z doseženim uspehom. Rezultate bo objavil Državni izpitni center, dijaki pa si jih s pomočjo šifre lahko ogledajo na spletu. K splošni maturi se je sicer v jesenskem roku prijavilo 1.959 dijakov.

Tisti, ki so maturo opravili, se bodo lahko še vpisali na študij v okviru tretjega prijavnega roka, vendar samo še na tiste fakultete in programe, kjer so po drugem prijavnem roku še ostala prosta mesta. K jesenskemu roku splošne mature se je prijavilo 1.959 dijakov, kar je 32 manj kot lani. Ti so opravljali izpite iz 38 predmetov. Letošnji jesenski rok je trajal šest dni.

Prvič je splošno maturo opravljalo 506 prijavljenih kandidatov (lani 451), 188 jo je ponavljalo v celoti, 479 kandidatov pa je opravljalo enega ali dva popravna izpita (lani 606). Drugi del izpitov je opravljalo 108 kandidatov, ki so splošno maturo pisali v dveh delih, 328 kandidatov pa je poskušalo izboljšati oceno pri maturitetnem predmetu. Skupaj s splošno maturo je potekal tudi jesenski rok poklicne mature. Z rezultati na poklicni maturi so bili dijaki seznanjeni 9. septembra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin