Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
15. 5. 2015,
13.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zmago Jelinčič knjiga

Petek, 15. 5. 2015, 13.44

7 let, 12 mesecev

Zmago Jelinčič z novo zgodovinsko knjigo

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav na zadnjih volitvah ni prišel v parlament, Zmago Jelinčič še naprej piše knjige o zgodovinskih temah in namiguje, da se namerava vrniti na aktivno politično sceno.

"Prepričan sem, da je o skupni kulturni dediščini na območju celotne Jugoslavije premalo napisanega in znanega," je ob izidu knjige Potne listine druge svetovne vojne v okviru jugoslovanskega ozemlja, ki jo je soustvaril skupaj s svojo ženo Moniko Zupanc Jelinčič, povedal nekdanji poslanec Zmago Jelinčič. V njej so, kot pravi, med drugim zbrana tudi slikovna gradiva in dokumenti, ki drugje še niso bili javno izpostavljeni.

"Slovenski glas se v Evropi ne sliši" Predsednik Slovenske nacionalne stranke, ki je prepričan, da se slovenski glas v Evropi ne sliši, v tem sklicu domačega parlamenta sicer ni poslanec, a je videti, da pričakuje svojo vrnitev v naslednjem sklicu. Ta bo po njegovem mnenju oblikovan šele z naslednjimi rednimi volitvami, ker je, kot pravi, "tej garnituri skupno to, da želi v parlamentu ostati do konca, zato predčasnih volitev ne bo".

Njegov optimizem gleda povratka na politično sceno deli tudi predsednik Zveze evropskih nacionalnih gibanj AENM in evropski poslanec iz Madžarske Bela Kovacs. Združenje AENM pri Evropskem parlamentu je izdajo danes predstavljene knjige podprlo tudi finančno, prav tako tudi Evropski parlament, med tistimi, ki so napisali predgovor, pa je tudi predsednik republike Borut Pahor.

"Srečali se bomo v kratkem – ob kakšni naslednji knjigi ali brez nje" "Knjiga je nastala na podlagi magistrskega dela moje žene Monike, ki so ga zelo oklestili," je povedal Zmago Jelinčič. "Po zagovoru njenega magisterija sem nadaljnje urejanje prevzel jaz in tako je nastala ta knjiga," je pojasnil. Jelinčič je napovedal, da bo še naprej zbiral dokumente in gradiva ter da se "bomo v kratkem srečali ob kakšni naslednji knjigi – ali tudi brez nje". Na vprašanje, zakaj takšne knjige nismo dobili že prej, morda od kakšne raziskovalne ustanove, je Jelinčič v svojem značilnem slogu odgovoril: "Ker si pri nas uradne inštitucije čohajo jajca."

Ne spreglejte