Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 3. 2016,
16.37

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Alpina Žiri KPK

Četrtek, 10. 3. 2016, 16.37

3 leta, 4 mesece

Žirovci bodo ravnanja v Alpini prijavili protikorupcijski komisiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Skupina več kot 1200 Žirovcev bo v petek na protikorupcijsko komisijo poslala prijavo suma koruptivnih dejanj v zvezi z Alpino.

"Odločili smo se, da ne bomo več čakali in Komisiji za preprečevanje korupcije predlagali, da pregleda sumljiva ravnanja v zvezi z Alpino in ugotovi, ali gre v tem primeru za korupcijo, ter ustrezno ukrepa," je dejal prvopodpisani v prijavi, poslanec SDS Žan Mahnič, pod katerega se je podpisalo še več kot 1.200 delavcev Alpine in občanov Žirov.

Trije milijoni evrov s pogojem Kot so zapisali v prijavi suma koruptivnih dejanj, je Barbara Vtič Vraničar, ko je bila imenovana na položaj direktorice Alpine, sklenila svetovalno pogodbo s podjetjem Admetam Business Consulting v vrednosti približno milijon evrov letno. Pred tem je dala Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) Alpini približno tri milijone evrov finančnih sredstev za prestrukturiranje podjetja.

Za takšno določitvijo naj bi stal izvršni direktor DUTB Janez Škrubej, ki naj bi v zameno za tri milijone evrov denarja za prestrukturiranje družbe zahteval, da gre en milijon evrov podjetju Admetam. Podjetje Admetam se je v preteklosti pojavilo tudi v nekaterih podobnih zgodbah, kot sta Cimos in Elan. Zaradi tega obstaja sum pridobitev nezakonite premoženjske koristi Admetamu.

Admetam še vedno deluje v Alpini Predstavnik zaposlenih v Alpini Milan Sovinc je na današnji novinarski konferenci povedal, da Admetam še vedno deluje v Alpini in da svetovalci še vedno dnevno prihajajo v podjetje ter snujejo in izvajajo program prestrukturiranja, zato med delavci vlada nervoza. Kaže namreč, da je začasno ustavljen le program odpuščanja presežnih delavcev.

Kot je poudaril Sovinc, zaposleni vztrajajo pri odpoklicu direktorice in tem, da se pogodbe z Admetamom ne podaljša.

S problematiko v Alpini se bo na izredni seji v petek ukvarjal tudi parlamentarni odbor za finance in monetarno politiko.

Ne spreglejte