Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 4. 2022,
6.40

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

1

Natisni članek

april zima napoved ARSO vreme

Petek, 8. 4. 2022, 6.40

2 leti

Zaradi napovedanega vetra izdan oranžni alarm

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

1

Veter, burja | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, dopoldne bo na vzhodu še večinoma sončno. Predvsem v zahodnih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Jutri zgodaj popoldne bo ob prehodu hladne fronte predvsem pod Karavankami in ponekod v severovzhodni Sloveniji severni veter lahko presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Sunki burje na Primorskem bodo pozno popoldne in zvečer na izpostavljenih legah dosegli hitrost okoli 100 kilometrov na uro. Agencija za okolje je zato izdala oranžni alarm.

Jutri bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Proti poldnevu se bo od severa začel čez Slovenijo pomikati pas padavin z okrepljenim severnim vetrom in izrazito ohladitvijo. Vmes bodo tudi posamezne nevihte. 

V soboto zgodaj popoldne bo ob prehodu hladne fronte predvsem pod Karavankami in ponekod v severovzhodni Sloveniji severni veter lahko presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Sunki burje na Primorskem bodo pozno popoldne in zvečer na izpostavljenih legah dosegli hitrost okoli 100 kilometrov na uro.

Meja sneženja se bo spustila do 400 metrov nadmorske višine

Meja sneženja se bo spuščala, predvsem v zahodni polovici Slovenije lahko tudi do okoli 400 metrov nadmorske višine. Popoldne bo na Primorskem zapihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 4 do 12 stopinj Celzija, popoldanske pa le od 1 do 6 stopinj Celzija, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V noči na nedeljo bodo padavine od severa povsod ponehale, ponehala bo tudi burja na Primorskem. V nedeljo bo sončno s hladnim jutrom, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. V vzhodni polovici Slovenije bodo popoldne posamezne kratkotrajne plohe. V ponedeljek bo pretežno jasno, jutro bo hladno.

Ne spreglejte